Актуално по ТВ на 29 март

Втора победа за Дарин с емоционално изпълнение в „Като две капки вода“

Началото на седмицата бе белязано с невероятно шоу на сцената на „Като две капки вода“, а участниците в култовото предаване на NOVA развълнуваха зрителите в залата и пред екраните с невероятни си имитации, силни емоции и много танци за седми пореден понеделник. Куп български звезди гледаха на живо имитации на самите себе си или се включиха в спектаклите на сцената. Сред тях бяха Група Б.Т.Р. и P.I.F., Константин, Борис Дали, Илиян, Жени Калканджиева, продуцентът на предаването Маги Халваджиян и вокалният педагог Етиен Леви. Към обичайния състав на журито в лицето на Хилда Казасян, Юлиян Вергов и Фънки, се присъедини вокалистът на БТР - Наско, готов да оценява трудните превъплъщения.

Най-силната емоция чрез музика предаде Дарин Ангелов в образа на незабравимия музикант, певец и автор на песни Димо от P.I.F. Изпълнението на „Приказка“ донесе втора поредна победа за актьора, а дългите аплодисменти от цялата, изправена на крака зала, бяха и в памет на Димо. “Това е страхотен момент. Благодаря ви!“ – сподели през сълзи съпругата на Димо Люба, която също бе в студиото. На мястото на музикантите от P.I.F., които гледаха изпълнението от публиката, на инструментите на сцената до Дарин застанаха Маги Халваджиян, Етиен Леви и водещият Герасим Георгиев – Геро.

Началото на вечерта беше поставено с гръм и трясък от Краси Радков, който вдигна студиото на крака в образа на аржентинския музикален проект King Africa. След песента, която остави Краси без дъх, танцовите стъпки пое Руслан Мъйнов, който изпробва уменията си по италиански език с хитовото парче на певеца и актьор Руши - „Il Ritmo Del Mio Cuore”.

В четвъртия си мъжки образ Мариана Попова запя с един от най-разпознаваемите гласове на българската рок сцена – този на Наско от Б.Т.Р. В представянето й на сцената се включиха музикантите от групата и Жени Калканджиева, която участва в клипа към песента „Да погледна в теб“. „Аз не мога да коментирам. Трябва да си търся нова група и след тази вечер ще бъда уволнен, защото Мариана се справи страхотно“, каза Наско за имитацията. Водещите Рачков и Геро отново разсмяха зрителите с шегите си към Фънки, защото Крисия излезе под прожекторите в образа на близкия му приятел Константин. Цялата зала запя, когато към нея се присъединиха Борис Дали и Илиян, част от култовото трио БИК.

Сцената отново се превърна в парад на имитациите на световни звезди и български легенди. Моню заблестя на сцената като една от иконите на поп музиката – Мадона. Заедно с “Funky Monkeys” ,той не скри и танцувалните си умения. Пред сложна хореография със стъпките на Краля на попа Майкъл Джаксън се изправи Алисия. Примата на българската естрада Лили Иванова се появи за втори път на сцената на „Като две капки вода“, но този път в образа й влезе Есил Дюран. “Ти направи съвършената имитация“, коментира Хилда след изпълнението, което изправи публиката на крака.

Анелия изненада журито с нестихващата си енергия в образа на Кейт Флинт, вокалист на английската група The Prodigy. В пълен контраст с нейното изпълнение, шоуто продължи с морски бриз и мирис на море, когато Александър Сано затанцува култовия танц на момичетата от Las Ketchup. Публиката в залата, завладяна от доброто настроение, се присъедини към хореографията.

В края на вечерта, Бутонът на късмета отново изненада всички. Мариана ще бъде Тейлър Суифт, В обувките на Уитни Хюстън ще влезе Крисия, Руслан ще излезе на сцената като Янка Рупкина, Анелия ще се превъплъти в Дара, под прожекторите Сано ще излезе като Стефка Берова и Йордан Марчинков, Алисия ще запее като Руслан Мъйнов, Моню Монев ще влезе в образа на Чарли Чаплин, тежката задача да имитира Modern Talking се падна на Краси, Есил ще бъде Братя Мангасарян, а Дарин ще излезе като Wes.

Не пропускайте „Като две капки вода“ – понеделник, 20:00 часа по NOVA. Следващата седмица към журито ще се присъедини Мария Илиева.

Трилърът "Надпревара с дявола" по БНТ 1

На 02 март (събота) от 23:15 ч., БНТ 1 ще излъчи трилъра „Надпревара с дявола” в съботната поредица „Студио Х“.

„Надпревара с дявола“ проследява пътя на голяма пратка кокаин, която за пореден път изчезва от Мексико към Канада през Съединените щати. Главата на картела, известен просто като "Шефа", нарежда на двама от доверениците си - "Готвача" и "Човека" - да разберат къде е проблемът с пратката. За да стигнат до дупката в мрежата, трябва да проследят движението още от рафинериите, преминавайки през доста международни граници, настоящи и бивши трафиканти, куриери, пристанища и складове, до баровете и улицата, като през цялото време няма да бъдат сами.

Режисьор на филма „Надпревара с дявола“ е Джейсън Кейбъл, оператор на лентата е Кори Геряк, а музика Рейнолд Хайл. В ролите зрителите ще видят Никълъс Кейдж, Лорънс Фишбърн, Лесли Биб, Адам Голдбърг и други.

Гледайте „Студио Х“ всяка събота от 23:15 ч. по БНТ 1

"БНТ Представя" филм за Радой Ралин

Тази сряда (30 март) от 21:00 ч., поредицата „БНТ Представя“ по БНТ 1 ще излъчи портретния документален филм „Лош сън“ за останалия в историята като езоповския поет и мащабен „хуманократ“, бунтар на няколко епохи Радой Ралин.

Поредицата „БНТ Представя“ поглежда към най-важните моменти от биографията на Радой Ралин във филма „Лош сън“, като отговаря на въпроса – как искаме да го познават днес младите. Творчеството му е отражение на неговата силна социална чувствителност, а непокорството и свободата на духа му не остават запечатани само върху белия лист. Каква е историята на най-скандалната му книга „Люти чушки“ и нейното изгаряне? Как го помнят хората от неговото обкръжение Росица Чернокожева, Петър Стоянов, Божидар Кунчев, Наталия Христова. И какво детство е имал Кин Стоянов - синът на ексцентричния дисидент Радой Ралин по време на соц-а. Aвтор и режисьор на филма е Николай Василев, а оператор Борислав Георгиев.

Зрителите на „БНТ Представя“ ще се насладят на всичко това, подЛЮТено с много вицове, епиграми, каламбури и песни.

Гледайте епизод от поредицата „БНТ представя“ за Радой Ралин на 30 март (сряда) от 21:00 ч. по БНТ 1

Първите две премиери за април по AXN, са два нови сезона на хитови заглавия

 „Новобранецът“ и „Алекс Райдър“ с премиерни сезони от 4-ти април.

Да започнеш от начало не е лесна работа! В „Новобранецът“, това важи с особена сила за Джон Нолан – жител на малко градче, претърпял инцидент променил живота му, който решава да послуша инстинктите си и да стане полицай. И така, Джон Нолан става най-възрастният новобранец в редиците на полицията в Лос Анжелис и използва своя житейски опит, решителност и чувство за хумор, за да бъде в крак с останалите новобранци, с 20 години по-млади от него. През новия четвърти сезон, Нолан ще бъде поставен пред множество нови предизвикателства, романтични връзки и смъртоносни престъпници, докато търси да разбере, какво ченге в крайна сметка иска да бъде.

В ролята на Джон Нолан е известният у нас най-вече с ролята си на Рик Касъл Нейтън Филиън, от спечелилата редица награди телевизионна поредица "Касъл". Нейтън Филиън е спечелил общо седем награди „Избор на публиката“ за ролята си на Касъл, като последната е през 2016 г.
Въпреки ролята му в премиерния сериал по AXN, Нейтън Филиън съвсем не е новобранец. В действителност, тази година актьорът ще отпразнува 28 години в шоу бизнеса! Ако се чудите откъде имаме тази информация, то отговорът е, че актьорът не е изтрил от официалната си биография първата си роля, която е в сапунения сериал на ABC One Life to Live през 1994.

Премиера: 29-ти април, вторник, 21:00

Веднага след „Новобранецът“ е премиерата на втори сезон на шпионския екшън „Алекс Райдър“, създаден по романите на английския писател Антъни Хоровиц. В първия сезон видяхме нашия млад герой, вербуван от Отдела за специални операции на МИ6 и натоварен със задачата да проникне в елитната и мистериозна академия „Пойнт Блан“ във френските Алпи. Там той разкрива заговор за клониране на членове на неговата богаташка студентска група, който цели да ги използва, за да завземе контрола над глобалните индустрии. Алекс успява да спре злодея д-р Грийф, да победи собствения си клонинг, като накрая се отказва от двойния си живот на шпионин, решение, което се оказва временно.

Вторият сезон на Алекс Райдър следва сюжета на четвъртия роман от поредицата на Хоровиц, „Eagle Strike“. Тук ще видим как Алекс разкрива заговор на милиардерът-знаменитост и вманиачен природозащитник Деймиън Крей, който се опитва да завземе контрола над ядрения арсенал на САЩ и да изстреля ракети, насочени към големите държави производителки на наркотици. Целта на налудничавия богаташ е да изкорени световната търговия с наркотици, независимо от цивилните жертви. Опитите на Алекс да го спре, го отвежда от южната част на Франция до улиците на Амстердам и накрая до Air Force One.

Премиера: 29-ти април, вторник, 21:55

Ще бъде ли арестуван Денис Топал в „Братя“? 

Денис Топал е озадачен от нахлуването на антимафиотите в офиса на фирмата му по сигнал за притежание на наркотични вещества. Инспектор Черкезов представя официално разрешение за обиск на всички помещения и спецполицаите се заемат с претърсването. Ще открият ли необходимото, за да извършат дълго чакания арест или бизнесменът е прав в увереността си, че нямат нищо срещу него? Какви изненади предстоят още за Топал – ще стане ясно в следващите епизоди на „Братя“ тази седмица по NOVA.

Радо е почти готов да предаде голямата поръчка, предназначена за опасен клиент – Владо Желязото. Андреев държи качеството на наркотика да бъде безкомпромисно, както и всеки един детайл от изработката му. Неочаквани обстоятелства, обаче, вбесяват до краен предел новия наркобос. Предвидил ли е всички рискове и ще успее ли да предаде навреме поръчания амфетамин?

Неприятностите в бизнеса са само част от проблемите на Акарди. Той изпитва все по-големи подозрения към приятелката си, защото поведението на Гери вече му изглежда доста съмнително. Постоянните и необясними сривове в настроението й го провокират да мисли, че тя вероятно взима наркотици и опитва да прикрие зависимостта си. Сандо ще й разкрие предположенията си и ще настоява да получи ясен отговор. Ще разбере ли Акарди истината или Гери още не е готова да я сподели?

Войната между Юлия и Марин все повече се засилва – с всеки изминал ден ненавистта помежду им расте и добива неуправляеми размери. Марин е убеден, че ако разгневи достатъчно Юлия, ще отслаби съпротивителната й сила и така ще може по-лесно да я държи под контрол. Това, което асистентът на Филип не подозира, е колко опасна може да стане темпераментната дама и каква разрушителна сила носи в себе си. Има ли нещо, което е в състояние да я вразуми?

Не пропускайте новите епизоди на „Братя“ от вторник до петък в 22:30 ч. по NOVA!

БНТ 3 излъчва финалите на европейското първенство по борба

От днес, 29 март (вторник), БНТ 3 излъчва финалите на европейското първенство по борба. Българската национална телевизия продължава да показва значимите събития в спортовете и най-големите успехи на България. В следващите 6 дни спортно-развлекателния канал на обществената медия – БНТ 3 ще излъчва финалите на европейското първенство по борба. Седем месеца след Олимпийските игри най-добрите представители на този класически спорт се събират в Будапеща, за да оспорват медалите си на шампионата на Стария континент, без отборите на част от водещите школи - Русия, Беларус и Украйна. 

Зрителите на БНТ 3 ще имат възможност да се запознаят с борбата в детайли с коментара на някои от най-големите имена в този спорт в България в последните години. Гости на дългогодишния коментатор Свобода Маданска ще бъдат световния и европейски шампион Иво Ангелов и медалистката от големи първенства Елина Васева.

             24-ма българи ще участват с надежди за медал в свободния стил при мъжете и жените в класическата борба.  В първите два дни ще станат ясни призьорите при мъжете, а там страната ни изпраща: Микяй  Наим /57 кг/  - носител на златния пояс „Дан Колов“, Мирослав Киров /79 кг/ - европейски вицешампион, Рамазан Рамазанов /70 кг/, Георги Вангелов /61 кг/ - медалист от европейски първенства, Али Умарпашаев /74 кг/, Ахмед Магамаев /86 кг/ и Ахмед Батаев /92 кг/. 

С най-добрите си състезателки българската женска борба има значителен шанс да спечели отборната титла за първи път в историята. Европейските си титли ще защитават Миглена Селишка /50 кг/ и Тайбе Юсеин /62 кг/. Устремени към медалите са още бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова  /57 кг/ и носителката на световната купа Юлияна Янева /72 кг/. За призово класиране в състезанията на 31 март и 1 април ще се борят още Сезен Белберова, София Георгиева и Мария Оряшкова. 

Европейското първенство ще закрият борците в класическия стил на 2 и 3 април. Сред фаворитите за отличията са европейския шампион от 2020 г. Едмонд Назарян /60 кг/, вицешампиона на Стария континент Кирил Милов /97 кг/ и бронзовият медалист Айк Мнацаканян  /77 кг/.  

Преки предавания от европейското първенство по борба:
29 март /вторник/ - финали, свободен стил               19:30 ч. БНТ 3
30 март /сряда/ - финали, свободен стил 19:00 ч. БНТ 3
31 март /четвъртък/ - финали, жени 19:00 ч. БНТ 3
1 април /петък/ - финали, жени                              20:30 ч. БНТ 3
2 април /събота/ - финали, класически стил 19:00 ч. БНТ 3
3 април /неделя/ - финали, класически стил 18:00 ч. БНТ 3

Концертът "Заедно за Украйна" обедини слушатели и зрители в подкрепа на благородната кауза

Кампанията на БНР и БНТ продължава
Благотворителният концерт „Заедно за Украйна“, организиран от Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народния театър „Иван Вазов“, обедини на 28 март усилията на зрители и слушатели в подкрепа на пострадалите от войната. Събитието подпомогна кампанията на Българския червен кръст и беше под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев.

В залата на Народния театър присъстваха Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, заместник министър-председателите Борислав Сандов и Гроздан Караджов, министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на СОС Георги Георгиев, кметове на други градове, дипломати, представители на институциите и бизнеса, журналисти от двете обществени медии, както и представители на украинската общност. Специален гост беше посланикът на Украйна Виталий Москаленко.

В благотворителния концерт участваха Биг бендът на БНР с гост-диригент Любомир Денев - син и Смесеният хор на БНР с диригент Любомира Александрова. Солисти бяха певицата Елена Сиракова и кларинетистът Борислав Йоцов. Специални гости бяха младата певица от Измаил Биляна Митева, студентка в НМА „Проф. Панчо Владигеров“, и украинската оперна прима Тамара Калинкина, която вече е част от трупата на Старозагорската опера. Водещи бяха актьорите от Народния театър „Иван Вазов“ Ана Пападопулу и Павел Иванов.

Концертът започна с украинската песен „Сила“ и молитвената „Тебе поем“ от Добри Христов. Звуча музика от Александър Бръзицов, Вили Казасян, Ангел Заберски – син, Фабиан Андре, Уилбър Шванд, Римски – Корсаков и Пучини, както и стихове от украински и български автори. На финала прозвучаха „Сакрални концерти“ на Дюк Елингтън в адаптацията на Джон Хойбай и Педерсън Педер.

Благотворителният концерт „Заедно за Украйна“ беше излъчен по всички национални и регионални програми на Българското национално радио. Зрителите могат да го гледат на 3 април, неделя, от 21:00 ч. в ефира на БНТ 1.

Двете обществени медии призовават всички слушатели и зрители да се включат в кампанията, като дарят на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори (на стойност 1 лв.), онлайн през страницата на БЧК, както и по банковата сметка на Българския червен кръст:
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG23UNCR76301077778563
UNCRBGSF
(За пострадалите от конфликта в Украйна)

Снимка: Десислава Кулелиева

Арест и изненадваща рокада в „Лъжите в нас“

Тази седмица сериалът „Лъжите в нас“ ще поднесе на зрителите нови мистерии, дълбоко пазени тайни от миналото, лъжи и дръзки действия. Героите ще бъдат изправени пред неочаквани предизвикателства и тежки сблъсъци, а загадките в новите епизоди на драматичната поредица стават все повече.

В „Шперфазер“ предстои изненадваща рокада, която ще даде власт на едни, но ще я отнеме от други. Сава е готов да направи всичко, за да докаже на Шейтанов, че не той е предателят, но един неочакван арест може да му изиграе лоша шега. Въпреки че връща заетите пари на Стефан, изпълнителният директор не може да се отърве от мистериозните сандъци, а още някой е на път да разбере за съществуването им.

Една от най-дискутираните теми в обществото ни също ще застане на преден план в епизодите на „Лъжите в нас“ тази седмица по NOVA. Борбата с домашното насилие и последствията от него изцяло ще ангажира вниманието на четирите приятелки – Цвети, Рая, Адриана и Бояна. Цвети е напът да признае пред себе си на какво е подложена и да опита да потърси решение. Най-близките й хора пък ще бъдат готови на всичко, за да й помогнат, колкото и да е трудно това начинание. Анонимен сигнал за домашно насилие срещу Явор ще бъде подаден до службите, но дали това има значение за влиятелния мъж, който все още заема ръководна позиция в Агенцията за закрила на детето?

Какво ще се случи с Цвети и децата? Ще се появи ли нов герой в тяхното семейство? Кой е подал сигнала срещу Явор и ще понесе ли той някакви последствия? Кой друг любим персонаж ще се окаже в ареста и какви ще бъдат причините? Ще приеме ли Щерю сделката, която семейство Шейтанови ще му предложат? – разберете в новите епизоди на „Лъжите в нас“ тази седмица от вторник до петък в 20:00 ч. по NOVA.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара