"БНТ Представя" филм за големия Стефан Данаилов

Тази сряда (9 март) от 21:00 ч., поредицата „БНТ Представя“ по БНТ 1, ще излъчи филмa „Мастъра и неговите ученици“. Филм за един от най-очарователните български актьори, превърнал се в легендарен идол за няколко поколения – Стефан Данаилов. 

Зрителите познават ролите и успехите на Стефан Данаилов, познават и живота му, но в този епизод на документалната поредица „БНТ Представя“, режисьорът Димитър Шарков решава да насочи прожектора към един от неговите най-успешни образи в живота – този на Мастъра. Зад стените на НАТФИЗ той е бил не просто преподавател, а и приятел, съветник, покровител, доверител на няколко поколения български актьори. Студентите от първия до последния клас на Стефан Данаилов, сред които Силвия Лулчева, Валери Йорданов, Иван Бърнев, Башар Рахал, Ненчо Илчев, Нети, Ваня Щерева, Александър Кадиев, София Бобчева, Дарин Ангелов, Радина Боршош, разказват какво удоволствие и чест за тях е била възможността да се докоснат до Мастъра. Неговата любов към живота и изкуството е заразявала всеки ден бъдещите артисти, а уроците му по човеколюбивост, достойнство и милосърдие са ги възпитали и като хора. 

„БНТ Представя“ среща отново аудиторията на обществената телевизия със Стефан Данаилов и чрез архивните кадри от „Дами канят“, „От нищо нещо“, „На всеки километър“, „Биволът“ и много други. 

Гледайте епизод от поредицата „БНТ представя“ за Стефан Данаилов на 9 март (сряда) от 21:00 ч., по БНТ 1

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара