Златимир Йочев ще е основният водещ на сутрешния блок „Тази сутрин“ по bTV от 21 март

Считано от 21-ви март (понеделник) делничният блок “Тази сутрин“ по bTV ще бъде с един основен водещ. Златимир Йочев ще продължи да представя най-актуалните теми за деня и да посреща гостите в най-гледаното сутрешно време в националния ефир, a Биляна Гавазова се оттегля от телевизионните си изяви. През последните три седмици, водещата първо беше в планиран отпуск, а след това остана вкъщи заради положителен тест за корона вирус. След близо 11 успешни години журналистката се разделя с bTV Media Group по собствено желание.
„Гордея се с това, което постигнахме с всички колеги и че бях част от най-силния новинарски екип в ефира. Благодарна съм за натрупания опит, уроците, приятелствата и успехите. Сега е време за творческа почивка и да помисля за бъдещи проекти“, споделя Биляна Гавазова в последния ден като част от нюзрума на bTV.

Биляна се присъединява към bTV през 2011 г. като репортер в „Новини и актуални предавания“, била е и водещ на сутрешните и обедни новини на медията. През 2014 г. става едно от лицата на предаването „Тази сутрин” и е част от екипа в продължение на близо 6 години. Тя е и основен автор и водещ на популярната рубрика „Чети етикета“, насочена към най-актуалните теми за правата на потребителите.

„От името на целия екип благодаря на Биляна за отличната ѝ работа и нейния безспорен принос за bTV Новините като нюзрума с лидерска позиция на телевизионния пазар в страната“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group. „Работили сме по много теми като част от новинарския екип на медията. Заедно бяхме водещи и на сутрешния блок. Не е лесно да се разделим с толкова опитен и усмихнат колега, но уважаваме решението ѝ и пожелаваме късмет и успех в бъдещите начинания!”, допълва Хекимян.

Златимир Йочев ще продължи да води сутрешния блок на bTV и да представя новини в реално време, живи включвания от страната, коментари по важни обществено-политически събития, разследвания и най-значимите потребителски теми. В коментаторския панел ще виждаме и останалите лица от нюзрума на bTV Новините, Времето и Спорта, сред които Денислав Борисов, Виктория Готева, Станислава Цалова, Натали Трифонова, Борислав Лазаров, Петър Бакърджиев, Димитър Тасев и най-новото попълнение в екипа на Тази сутрин - Зейнеб Маджурова, която всеки петък среща зрителите с популярни личности от сферата на културата, изкуството и спорта.
Следете актуалните новини на btvnovinite.bg, в мобилното приложение и официалните канали в социалните мрежи. Можете да гледате “Тази сутрин“ всеки делничен ден от 6:00 - 9:00 часа и
на сайта на btv.bg

Информация за Златимир Йочев
Златимир Йочев има сериозен телевизионен опит като журналист и водещ в Българската национална телевизия, Bulgaria On Air и BiT. Завършил е журналистика и има магистратура по организационно управление в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Член е на Съюза на българските журналисти от 2015 г., хоноруван преподавател по „Новини и актуална публицистика“ в Нов Български университет, а през 2017 г. е отличен от Синдиката на българските учители с приза „Журналист на годината“.

Информация за Биляна Гавазова
Професионалният път на Биляна Гавазова започва в радиото, докато през 2010 г. се среща с магията на телевизията и продължава професионалното си развитие в bTV Новините, където работи активно като репортер върху потребителски и социални теми. През юни 2016 г. стартира авторската си потребителска рубрика „Чети етикета” в рамките на „Тази сутрин“.

Била е водещ на сутрешните и обедни емисии на bTV Новините, а през 2021 г. заедно със Златимир Йочев стават водещи на сутрешния блок на телевизията. Биляна Гавазова е носител на множество журналистически награди.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара