Нов български сериал тази есен по NOVA - "Всичко тече по Дунава"

Телевизионен сериал, с работно заглавие „Всичко тече по Дунава“, ще се снима през май във Видин. Това съобщи днес в дунавския град продуцентът на сериала Светлин Нейнски при срещата си с кмета на Видин д-р Цветан Ценков, съобщават от кметството.

Режисьор на продукцията е Мартин Макариев. Неговият филм „В сърцето на машината“ е носител на голямата награда на кинофестивала „Златна роза“, чиято премиера предстои на 16 март. Главен сценарист е Георги Тенев – писател и драматург, който е сред най-четените и популярни съвременни автори у нас, допълват в съобщението. Снимките ще започнат на 7 май тази година, а излъчването на епизодите се предвижда през септември, в праймтайма на Нова ТВ.

Сериалът представя една семейна сага за човешките взаимоотношения, за копнежите и страстите на брат и сестра, които се опитват да запазят наследствените земи и винарна на брега на река Дунав, разкрива част от сюжета Нейнски.

Светлин Нейнски, чиито корени са от Видинския край, сподели, че телевизионният сериал ще бъде един чудесен начин за представянето потенциала на Видин и общината за инвестиции и туризъм, за популяризирането на местни каузи и всичко онова, което ще помогне за икономическото развитие на региона, допълват в съобщението.

Видинският кмет изрази готовността на община Видин за съдействие при снимането на сериала и бъдещи партньорство, уточняват от пресслужбата на кметството.

/РМ/

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара