Актуално по ТВ на 26 април

"БНТ Представя" - Зимните вечери на Жендов

Тази сряда (27 април) от 21:00 ч., поредицата „БНТ Представя“ по БНТ 1 ще излъчи филм за художника и публицист Александър Жендов, който е открояваща се фигура в културния живот на България до средата на 20 век.

Сценарист и режисьор на документалната продукция е Юрий Дачев. Филмът проследява, случващото се в онези зимни нощи на 1950 г., когато Жендов, който е с комунистически политически убеждения от ранна възраст, открито заявява критиката си към Партията по отношение на културата. Лентата разказва още и къде стои неговото творчество днес.

Гледайте поредицата „БНТ представя“ на 27 април, сряда от 21:00 ч., по БНТ 1

Настолна игра с необичаен мащаб за дамите в „Един за друг“

Повече от половината участници в „Един за друг“ вече се разделиха с на най-романтичното предаване в телевизионния ефир, а оставащите претенденти за победата продължават да се впускат в предстоящите игри с много мотивация и хъс. Първи в генералното класиране с най-голям натрупан бюджет за момента са Петя и Николай, а последното място продължават да не отстъпват Гергана и Радослав.

В новите епизоди на „Един за друг“ тази седмица предстоят много изненади и забавни приключения. Тон ще зададат дамите, които ще се включат в настолна игра с необичаен мащаб. Изпитанието ще бъде съчетание между съобразителност и гъвкавост на тялото, а участничките ще трябва да покажат още колко добри са в статистиката и дали познават психиката на мъжете.

Ще успеят ли дамите да отгатнат какво се случва в главата не на техните половинки, а на мъжката аудитория? Ще успеят ли да докажат, че могат да правят по няколко неща едновременно? Коя от дамите ще може да се похвали, че е разгадала мъжките желания и ще събере най-много точки? Какви залози ще направят половинките им? – не пропускайте да разберете в новите епизоди на „Един за друг“ от вторник до четвъртък в 21:00 ч. по NOVA.

Животът на отвлечените Гергана и Сара виси на косъм в “Братя“

Планът за отмъщение на Андреев търпи неочакван обрат в следващите епизоди на „Братя“ тази седмица по NOVA. След разкритието на Гергана, че Сара е негова дъщеря, Радо е изправен пред тежкото решение как да продължи с опасната операция, предвидена да накаже Акарди. Първото, което му хрумва, е, че Гери лъже, за да се измъкнат с малката невредими. Каква е истината за бащата на Сара, как смята да постъпи Радо и докъде ще доведе ескалацията на напрежението, когато Сандо и Денис се намесят във взривоопасната ситуация?

Прогнозите на политолозите за вероятността Карамитев да стане кмет на София все още не изглеждат задоволителни за самия него. Той осъзнава, че въпреки всички усилия, положени до момента, предизборната му кампания все още не постига резултатите, които си е поставил за цел. Филип решава да стане още по-безкомпромисен в битката за кметското място и да задвижи паралелен план за действие с помощта на асистента си Марин Владов. Какви стъпки смята да предприеме и ще увеличат ли те шансовете му за победа?

Междувременно Давидова продължава да работи върху разследването си и вече е убедена, че смъртта на инспектор Йосифов е пряко свързана със случая на Лора Топал, задържана по това време в следствения арест. И точно нейното освобождаване, непосредствено след убийството, е изключително съмнително за Елена. Следите я водят до влиятелния прокурор Тинчев, който е бил ангажиран с досъдебното производство. Давидова е решена да се срещне с него и да му зададе пряко някои важни въпроса. Как ще реагира Тинчев и дали младата полицайка ще получи така необходимите й отговори, или срещата ще има по-скоро негативен ефект върху цялото разследване?

След изненадващия шамар, който получи Поли от Симо, защото е обидила майка му, връзката на двамата е в пълен крах. Симеон издирва своята приятелка, за да се извини и да й обясни колко много съжалява за случилото се. Той самият също не може да повярва какво е направил от яд и искрено се разкайва за грешката си. Ще срещне ли разбиране у нараненото момиче, или всичко между тях окончателно е приключило?

Не пропускайте новите епизоди на „Братя“ от вторник до петък в 22:30 ч. по NOVA!

Екшънът "Наследство" по БНТ 2

На 27 април (сряда) от 20:25 ч. БНТ 2 ще излъчи екшънът „Наследство“.

Сюжетът на лентата „Наследство“ разказва историята на издирван наркобос, арестуван в Белград. Срещу него предстои съдебен процес в Хага, но подсъдимият изпраща убийци за свидетелите. Сред тях най-неудобен се оказва тийнейджърът Джейк. Момчето е на ловно пътешествие със своя осиновител. Двамата са нападнати от наемници, а към тях се присъединява странен непознат. Той им разкрива кой всъщност е бащата на Джейк и защо е толкова опасен.

Режисьор на филма „Наследство“ е Р. Елис Фрейзър. В ролите зрителите ще видят актьорите Люк Гос, Луис Мандилор, Роберто Санчес, Илая Баскин, Рентън Пекса, Одри де Леон, Иън Шарп, Маршал Хилтън и други.

Гледайте филма „Наследство“ на 27 април (сряда) от 20:25 ч. по БНТ 2

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара