Актуално по ТВ на 28 април

"Гражданите се бунтуват" в поредицата "Студио Х" по БНТ 1

На 30 април (събота) от 23:15 ч. БНТ 1 ще излъчи криминалната драма „Гражданите се бунтуват” в съботната поредица „Студио Х“.

Филмът „Гражданите се бунтуват“ разказва за инженер от Генуа, който е ограбен и изнудван, но полицията не предприема нужните мерки. Той взима решение да се бори със собствени средства. По това време в Италия мнозина граждани са принудени да се защитават сами от грабежи, убийства и похищения. Полицията знае, а престъпният свят е организиран на много нива и съдебната власт е тяхната уредена „система“. В хода на историята се разкриват имената на полицаите, обслужващи престъпността, както и други доказателства за силната връзка между двете „власти“.

Режисьор на филма „Гражданите се бунтуват“ е Енци Дж. Кастелари. В ролите зрителите ще видят италианските звезди Франко Неро, Джанкарло Прете, Барбара Бах, Ренцо Палмер, Мацарено Дзанперла и други.

Гледайте „Студио Х“ всяка събота от 23:15 ч. по БНТ 1

Героят на Алек Алексиев среща дъщеря си за първи път в „Мен не ме мислете“

Драматична ситуация води до предложение за брак в новите серии по bTV

Първа среща между баща и дъщеря ще обърка чувствата на главните герои в сериала „Мен не ме мислете“. Яна (Весела Бабинова) прави всичко възможно, за да подготви двете си деца Елена (Йоанна Торосян) и Мария (Димана Хаджитодорова) за появата на Джон (Алек Алексиев). Усилията й обаче не дават очаквания резултат, защото когато той пристига, за да се запознае с Елена, по-малкото момиченце Мария се държи лошо с него.

Междувременно Яна и Джон провеждат среща заедно със своите адвокати Мартин Касимов (Руши Видинлиев) и Маги Габровска (Снежана Макавеева) и постигат споразумение англичанинът да има право да вижда дъщеря си, което разгневява втория мъж на Яна Христо (Иван Юруков). Той е твърдо решен да осуети евентуални планове на Джон да вземе Елена с него в Лондон. Срещата между двамата бащи започва враждебно, но неочаквано работно предложение, което Джон му отправя, привлича интереса му и тонът му омеква.

Адвокат Габровска бавно, но упорито осъществява плана си да оплете в мрежите си колегата Мартин Касимов. За да постигне целта си обаче й е нужно да извади Яна от картинката. Един уж небрежен разговор между двете дами в кантора „Захариев и Захариев“ оставя чистачката със сериозното съмнение, че за Касимов тя не е жена, на която той би обърнал внимание и й помага само от съжаление. Тези размисли моментално се отразяват на поведението й спрямо младия адвокат. Как ще реагира Касимов на явната дистанцираност, която Яна проявява спрямо него, гледайте в новите епизоди на „Мен не ме мислете“, четвъртък петък, от 20:00 часа, по bTV.

Ася Захариева (Дария Симеонова) също ще обърка бившия си любим. Мартин изненадващо разбира, че тя вече има сериозни отношения с бармана Антон (Кирил Недков). Адвокатът не приема с охота новината, но дали това ще бъде причината той да сложи край на едно дългогодишно мъжко приятелство?

Виктор Захариев (Влади Люцканов) само за ден преживява драматични емоции. Неразположение на половинката му Богдана (Александра Димитрова) и спешното посещение на лекар заради бременността й, предизвикват тревогата му. Този момент обаче го подтиква да вземе сериозно решение – да предложи брак на любимата си. Как ще приеме новината Ася, гледайте в новите епизоди на сериала „Мен не ме мислете“.

Олимпийската шампионка по троен скок Тереза Маринова – гост в рубриката „Златните“ по Bulgaria ON AIR този петък

Очаквайте вдъхновяващия разговор на 29 април от 07:00 часа

Тази седмица в рубриката „Златните” на сутрешния блок „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR гостува олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова. На 29 април, от 07:00 часа, зрителите на националната политематична телевизия ще могат да надникнат в света на талантливата дама, която днес е треньор и преподавател по лека атлетика в Националната спортна академия.

В рубриката „Златните“ лекоатлетката разказва, че година преди Игрите в Сидни претърпява две тежки операции, след които се възстановява много трудно. След това докторът ѝ във Финландия ѝ задава въпроса ще скача ли отново, а тя категорично отговаря: „Да, догодина ще стана олимпийска шампионка“.
„Всяка сутрин се будех с тази мисъл“, споделя пред Bulgaria ON AIR Тереза Маринова.

И така детската й мечта става реалност. Още при първия си опит на Олимпиадата в Сидни 2000г., Тереза поставя национален рекорд за България с резултат 15.20м., а това постижение ѝ носи и олимпийската титла.

Пред водещата Мария Константинова, Тереза Маринова разкрива кои са най-силните думи, които е чула след спечелването на олимпийското злато, строга ли е като майка и треньор, на какво я учат студентите и кое е най-важното, за да стане един състезател успешен спортист.

Не пропускайте вдъхновяващата история на Тереза Маринова в авторската рубрика „Златните“ на „България сутрин“ – 29 април, от 07:00 часа, по Bulgaria ON AIR.

Телевизионна новела "Грехът на Малтица" по БНТ 2

На 29 април (петък) от 16:30 ч. БНТ 2 ще излъчи телевизионната новела „Грехът на Малтица“.

 „Грехът на Малтица“ е разказ за трагичната съдба на една българка, служила вярно на идеала за народна свобода, но заплатила висока цена за своята всеотдайност. Мъжът на Малтица е собственик на кафене, но тайно се занимава с революционна дейност. За да го прикрие, Малтица започва да ласкае турците и точно заради този грях бива прокълната от жителите на градчето. Малко преди Освобождението съпругът ѝ е убит, а хората открито демонстрират ненавистта си към нея, макар да не знаят истината.

Режисьор на „Грехът на Малтица“ е Тодор Динов, а сценарият е дело на Лиляна Михайлова. Оператор на лентата е Мирчо Борисов, а автор на музиката е Борис Крадамичев. В ролите зрителите ще се насладят на актьорите Петя Силянова, Георги Новаков, Илия Добрев, Йосиф Сърчаджиев, Петър Петров и други.

Гледайте филма „Грехът на Малтица“ на 29 април (петък) от 16:30 ч. по БНТ 2

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара