Актуално по ТВ на 4 април

Идеи за устойчиво развитие по канал Da Vinci от 8 април

Как приносът на всяко семейство може да има огромно въздействие върху околната среда

През април канал Da Vinci ще насърчава екологично съзнание и ще популяризира на идеите за устойчиво развитие с предаването „Зелен живот с Гримуейд“, което цели да помогне на семействата да направят малки положителни промени у дома, които могат да помогнат за опазването на околната среда. Семейство Гриймуейд са известни в цял свят чрез своя YouTube канал като екологично ориентирано домакинство, а сега тяхното телевизионно шоу „Зелен живот с Гримуейд“ ще се излъчва ексклузивно по канал Da Vinci – от 8 април, всеки петък в 17.00 ч.

Ела и Тим Гримуейд и шестте им деца поемат предизвикателството да станат екологично ориентирано домакинство. Използвайки принципите за отказ от употреба, ограничаване на употребата, повторна употреба, поправяне и рециклиране, семейство Гримуейд доказват, че всеки малък принос може да има огромно въздействие!

Откажете се да използвате нерециклируеми продукти и помислете дали наистина се нуждаете от нещо преди да го купите. Намалете до минимум употребата на вещи, които замърсяват околната среда, като найлонови торбички и пластмасови чашки например. Опитайте се да дадете втори живот на нещата, преди да ги изхвърлите или рециклирате. Научете се да поправяте вещите си, вместо направо да ги изхвърляте и заменяте с нови. Проверявайте етикетите на всичко, което купувате, и вижте къде и как може да се рециклира, за да изхвърляте нещата по отговорен начин. Това са част от посланията на телевизионното предаване по Da Vinci към всеки от нас. Във всеки епизод семейството Гримуейд ще приема предизвикателства за намаляване на отпадъците и за опазване на околната среда. Семейството споделя ежедневни начини, чрез които всички можем да помогнем в грижите за нашата планета – от намаляване употребата на вода и пластмаса до ново приложение на стари вещи.

Ще видите например как Гримуейд започват да реставрират чекмеджета вкъщи и показват как могат да се използват повторно на пръв поглед ненужни кутии за обувки, в които да се сложат важните неща. После, вместо да изхвърли старото колело на мама, семейството решава да го поправи! Така те не само допринасят да не се увеличава количеството боклук, което замърсява околната среда, но и всички разбират, че карането на колело не е само забавно и здравословно занимание, а също и екологичен начин на придвижване, който помага да се намалят вредните емисии от моторните превозни средства. Семейството търси начини и за пестене на вода и един от тях е например решението им да използват водата от надуваемия басейн за измиване на колата. Разговор с пожарникар от местната пожарна пък им дава идея как да придадат нов живот на старите гумени ботуши. Вижте и как можем с подръчни уж ненужни вещи да направим уплътнител за прозорци, за да намалим потреблението на електрическа енергия за отопление. Семейството използва и силата на вятъра и показва как можете да направите ветропоказател, като дадете ново предназначение на ненужни картонени ролки и парче стар плат. Като семейство с много деца Гримуейд трябва да вземат решение и какво да правят с дрехите, които вече не стават на порасналите малчугани – идеите им за това са наистина интересни.

Вижте също как да намалим отпадъците в кофите за боклук, за да не преливат, как можем да използваме повторно вълнени изделия, защо да засадим дръвче в двора или в близката градинка, как да се откажем от храна, която е в пластмасови опаковки… А можем ли да използваме рециклирани бутилки за пиене, водни бои, направени от плодове и зеленчуци, стари картички, които да пригодим за нова употреба…

Научете различни идеи и трикове за по-екологичен начин на живот със „Зелен живот с Гримуейд“ с премиера на 8 април по канал Da Vinci.

Мистериозни аквариуми изпитват страховете на дамите в „Един за друг“

През изминалата седмица мъжете тестваха сетивата си, дамите издържаха геройски предизвикателството да обгрижат своите „пострадали“ половинки, а за финал всички двойки се впуснаха в луда автомобилна надпревара. В новите епизоди на „Един за друг“ от вторник до четвъртък в 21:00 ч. по NOVA предстоят изпитания за памет, издръжливост и откровеност.

Във вторник жените ще трябва да се изправят срещу някои от най-големите си страхове, защото ще имат среща „на сляпо“ с различни обекти в осем аквариума. Всяка от тях ще трябва да ги усети с ръката си и да разпознае какво точно е докоснала. Всяка дама, която преодолее страха от неизвестното и се пребори със страховете си, ще има шанс да спечели залога на половинката си.

Начело във временното класиране се нареждат Теодора и Генади, а деветото място заемат Даяна и Йордан. Предстои ли пренареждане в класацията след новите изпитания тази седмица? Какво се крие в мистериозните аквариуми и ще издържат ли дамите на напрежението в играта? Какво очаква мъжете в индивидуалното предизвикателство? – не пропускайте да разберете от вторник до четвъртък в 21.00 ч. по NOVA.

Тази вечер по AXN тръгват новите сезони на „Новобранецът“ и „Алекс Райдър“

Тази вечер от 21:00 е първата премиера по AXN за месец април, на четвъртия сезон на „Новобранецът“. Нейтън Филиън е в ролята на Джон Нолан – жител на малко градче, който след инцидент решава да рестартира живота си и да започне от начало. И така, Джон Нолан става най-възрастният новобранец в редиците на полицията в Лос Анжелис и използва своя житейски опит, решителност и чувство за хумор, за да бъде в крак с останалите новобранци, с 20 години по-млади от него. През новия четвърти сезон, Нолан ще бъде поставен пред множество нови предизвикателства, романтични връзки и смъртоносни престъпници, докато търси да разбере, какво ченге в крайна сметка иска да бъде.

Веднага след „Новобранецът“ е премиерата на втори сезон на шпионския екшън „Алекс Райдър“, създаден по романите на английския писател Антъни Хоровиц. В първия сезон видяхме нашия млад герой, вербуван от Отдела за специални операции на МИ6 и натоварен със задачата да проникне в елитната и мистериозна академия „Пойнт Блан“ във френските Алпи. Там той разкрива заговор за клониране на членове на неговата богаташка студентска група, който цели да ги използва, за да завземе контрола над глобалните индустрии. Алекс успява да спре злодея д-р Грийф и да победи собствения си клонинг, като накрая се отказва от двойния си живот на шпионин, решение, което се оказва временно.

bTV със специално студио преди избора на нов управител на БНБ

Екипът на bTV Новините подготвя специално студио преди избора на нов гуверньор на БНБ

bTV ще предложи на зрителите си специално студио „БНБ – Новият мандат“ във вторник, 5 април 2022 г. от 17:10 ч. Водещата Мария Цънцарова ще представи различни гледни точки по една от важните теми в дневния ред на обществото ни – кой ще застане начело на българския лев.
Специалисти по темата – икономисти и финансисти, сред които проф. Даниела Бобева, дългогодишен директор в БНБ, банкерът Левон Хампарцумян и икономистите Петър Ганев и доц. Едуард Маринов ще коментират темата на живо в ефир.

В продължение на мисията си да отразява всички гледни точки, да задава най-важните въпроси и да бъде близо до хората, екипът на „Актуални предавания“ в нюзрума на bTV подготви специалното студио, което ще се излъчи веднага след емисия новини в 17 ч.

"БНБ – Новият мандат" е поредното специално студио на актуалните предавания на bTV, което ще даде по-задълбочен поглед към важна за обществото ни тема. Зрителите ще имат възможност да проследят мненията на специалистите и да получат ясни отговори на въпроси, решението на които ги засяга пряко“, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV.

Защо е толкова важна институцията на Българската народна банка и кои процеси в банковата система контролира? Как ще стане преходът от лев към евро и какво ще е отражението на войната в Украйна върху финансовия свят и парите на всеки от нас? Какво се случва с парите ни при криза и инфлация?

Отговорите на тези въпроси в студиото „ БНБ – новият мандат“ с водещ Мария Цънцарова – от 17.10 часа във вторник 5 април.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара