Актуално по ТВ на 7 април

Провален годеж и отвличане в „Мен не ме мислете“

Героините на Дария Симеонова и Весела Бабинова ще бъдат предадени от мъже, на които вярват

Главните героини в сериала „Мен не ме мислете“ ще преживеят предателства от мъже, на които вярват безрезервно. Асистентката в адвокатската кантора „Захариев и Захариев“ Ася (Дария Симеонова) и чистачката Яна (Весела Бабинова) ще се изправят пред ситуации, които могат да сломят всяко женско сърце.

Ася все още не знае, че годежният пръстен, който получи от адвокат Мартин Касимов (Рушен Видинлиев), й е даден по погрешка, а любимият й няма никакво желание да застане пред олтара с нея. Юристът обаче не изглежда готов да й признае истината, а неочакваните проблеми в работата му на свой ред го разсейват от трудния, но неизбежен разговор.

Горчивата истината излиза неочаквано по време на напрегнат спор между Мартин и бащата на Ася Виктор Захариев (Владимир Люцканов), авторитетният шеф на кантора „Захариев и Захариев“. Докато двамата си разменят остри реплики младият юрист признава, че е станало недоразумение и че не иска да се жени. „Кажи на Ася, че сватба няма да има!“, поставя му ултиматум ядосаният й баща. Героинята на Дария Симеонова обаче чува тези думи, а мечтата й за сватба рухва.

Освен Ася, Яна (Весела Бабинова) също преживява тежко разочарование. Майката на две деца случайно разбира, че ухажорът й Павел Биков (в ролята Петър Антонов) е насилник и че жестоко е пребил бившия й мъж. Адвокат Касимов се убеждава в същото.

Истината обаче не винаги е достатъчен аргумент. Когато Яна неочаквано се среща с Павел, тя се поддава и на чара, и на настояването му да я закара до училището на дъщерите й. За нейна изненада автомобилът потегля в неочаквана посока. Липсата на Яна в следващите часове изправя близките й на нокти. А адвокат Касимов се впуска да я спасява от поредната неприятност.

Къде е отведена Яна и ще може ли да се измъкне? Какво ще се случи с Ася, чийто личен живот е съсипан? Гледайте в новите епизоди на „Мен не ме мислете“, четвъртък и петък, от 20:00 часа, по bTV.

Трилърът "Земя на странници" в поредицата "Студио Х" по БНТ 1

На 9 април (събота) от 23:15 ч., БНТ 1 ще излъчи трилъра „Земя на странници” в съботната поредица „Студио Х“.

Филмът „Земя на странници“ е изследване на аномалиите в света и в съзнанието на човек. Сюжетната линия разкрива живота на семейство, което живее отскоро в австрийското градче Надгари. Решението им да се преместят в това градче е взето, за да откъснат своята дъщеря (тинейджърка) от сексуалната ѝ връзка с учител и последвалите поражения. Двете деца на семейството на Катрин и Матю изчезват в пустинята. Тревогата им съвпада с приближаваща пустинна буря от силен вятър с червен пясък. Малкият Томи е намерен дехидратиран в пустошта, но от сестра му няма и следа. Дъщерята на семейство Паркър е красива, палава и привлекателна не само за младежите, а и за по-зрели мъже. Те не я преследват, но тя ги предизвиква. Изчезвала е и друг път. Може би родителите й знаят повече за това, от което са избягали чак в това пустинно място на Австралия.

Режисьор на филма „Земя на странници“ е Ким Фарант и сценарист Фиона Серес. В ролите зрителите ще видят Никол Кидман, Джоузеф Файнс, Хюго Уийвинг и други.

Гледайте „Студио Х“ всяка събота от 23:15 ч. по БНТ 1

Драмата "Вятърът на пътешествията" по БНТ 2

На 9 април (събота) от 08:30 ч. по БНТ 2 ще излъчи българската драма „Вятърът на пътешествията“.

Сюжетът на „Вятърът на пътешествията“ разкрива историята за малко биволарче (Колето), което мечтае да пътува. Той е запленен от разказите на дядо си за остров Магадаскар. Момчето среща Бим-Бам, който се представя за артист, писател и пътешественик. Двамата пътуват във времето с герои от приказни истории, търсейки мъдростта и истината за приятелството, честността и любовта. Често влизат и излизат от дейноствителността, която момчето трудно приема за справедлива. Приказката завършва с вяра и доброто остава в душата.

В ролите зрителите ще видят обичани актьори от българската публика като Иван Аршинов, Йосиф Сърчаджиев, Петър Слабаков, Леон Немцик, Добринка Станкова и други. Режисьор на филма е Лада Бояджиева, сценарий Кольо Николов и оператор Красимир Костов. Музиката във филма е композирана от Георги Генков.

Гледайте „Вятърът на пътешествията“ от 9 април (събота) от 08:30 ч. по БНТ 2

Филмът "Летете с Росинант" с участието на Кръстьо Лафазанов по БНТ 1

На 9 април (събота) от 14:00 ч., БНТ 1 ще излъчи романтичната музикална комедия „Летете с Росинант“.

„Летете с Росинант“ е музикален филм с елементи на опера и нямо кино. В сюжета се преплитат седем истории, за да разкрият сложните и комични взаимоотношения между членовете на една оперна трупа. Поради липса на пари, българската опера тръгва на турне в Европа със стар, почти негоден автобус, наречен „Росинант“. Събитията в него преминават през любовни истории, радост, завист и купони. След изпълнението им в концертна зала и постигането на бляскъв успех, сякаш на всички им поникват ангелски криле. Дори автобусът „Росинант“ полита в облаците. И понеже рейсът е български, от небето на оперната сцена пада едното му колело.

Режисьор на лентата „Летете с Росинант“ е Георги Стоев-Джеки, сценаристи са Светослав Овчаров и Георги Стоев, а музика е Горан Брегович. Ролите ще бъдат изиграни от Кръстьо Лафазанов, Ицко Финци, Диян Мачев, Мая Новоселска, Стефания Колева, Жанет Иванова, Саша Филипова, със специалното участие на Симеон Щерев, Венци Такев, Иво Папазов - Ибряма, Нона Йотова и Васил Денев, лечителката Даниела Ефремова, близначките-манекенки Боряна и Ана Шехтови, танцьори от ансамбъл “Българе”.

Гледайте филма „Летете с Росинант“ на 9 април (събота) от 14:00 ч. по БНТ 1

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара