Стартира bTV SPORT - новата платформа в дигиталното портфолио на bTV Media Group

Новини от българския и световния спорт, най-големите спортни събития, срещи със суперзвезди и видео подкасти ще бъдат в основата на новата платформа в дигиталното портфолио на медията

Всичко най-интересно от света на българския и на световния спорт, както и ексклузивно спортно съдържание може да очаква aудиторията на новия сайт btvsport.bg, който стартира в дигиталното пространство в началото на април 2022 година. Новият спортен сайт е логична следваща стъпка от развитието и надграждането на дигиталните проекти на bTV Media Group.

Горещи новини, интервюта, срещи със суперзвездите и техните треньори, резултати от спортните надпревари и статистика на живо, пълна програма на спортните събитията, както и богато видео съдържание обещава на спортните фенове редакторския екип на новия сайт, част от „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV. Амбицията ни е новият сайт да бъде продължение на btvnovinite.bg и да работи в тясна връзка и синхрон с останалите сайтове на групата.

„bTV Media Group притежава правата за трите топ турнира в европейския клубен футбол: Шампионска лига, Лига Европа, Лига на конференциите. И в трите турнира на УЕФА през май предстоят финали, а кулминацията ще бъде именно ексклузивното спортно съдържание на новата спортна платформа“, сподели Владислава Лазарова“, мениджър уеб съдържание на сайтовете на bTV Media Group и изпълнителен продуцент „Спорт“ нa bTV.

Стартът на btvsport.bg съвпада със силна седмица за bTV Media Group - Световната купа по художествена гимнастика в София, която се излъчва пряко в ефира на спортната телевизия RING за втора поредна година. Тази надпревара ще бъде възможно да се проследи от аудиторията не само на телевизионния екран, но и в уеб пространството с изключително широка гама от продукция. Първите срещи на новите „златни момичета“ на България аудиторията може да види на новия сайт btvsport.bg. Ексклузивни интервюта и дигитални сторита за тях и за всичко, случващото се преди и по време на турнира, с постоянни живи включвания и преки излъчвания от „Арена Армеец“ ще проследят потребителите на сайта.
„Спортът е важна част от bTV новините, радваме се, че вече се разгръща и на собствено уеб пространство - btvsport.bg. Продължаваме да инвестираме във висококачествено и политематично съдържание на различни платформи. До дни ще представим и нов бизнес сайт, който разработваме за всички с интерес към икономически и финансови теми“, сподели Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV.

Btvsport.bg е домът и на спортния подкаст на bTV Media Group – „За спорта без клишета“, който бе пуснат през февруари тази година и компанията инвестира в изграждането на модерно дигитално студио за старта му. На новия сайт читателите ще открият всички предишни епизоди, а всеки четвъртък ще ги очаква нов епизод със спортна звезда.

Отново в дигитална среда, на btvsport.bg, всички фенове на гейминга могат да проследят и видео подкаста „Двама геймъри и половина“, с най-актуалните тенденции и новини от гейминг индустрията, както и ревюта на игри от експерти в областта. Той е дигиталното продължение на предаването „Геймър“ по bTV Action, един от най-иновативните формати в българския ефир.

Btvsport.bg е изграден по всички стандарти за модерна онлайн платформа – функционален, бърз, лесно достъпен, със съвременни функционалности за излъчване едновременно на повече от едно събитие на живо, със специално място за коментарите и събитията на деня. За улеснение на спортните фенове сайтът е максимално лесен за използване и на мобилни устройства.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара