Виж новото и свръхмодерно студио на БНТ

Студио 5 на БНТ е изцяло обновено с нови видеостени, базирани на най-актуалната към момента LED технология.

„Това е второто оборудвано студио, което правим в БНТ. Новите видеостени в Студио 5 са с най-модерната LED технология, която съчетава два постоянни и седем подвижни модула. В него ще се интегрира и системата Vizrt, която дава възможност за добавена реалност. Студио 5 вече е свръхмодерно – такова, каквото има всяка съвременна телевизия, а в него ще се снимат едни от знаковите предавания, сред които „Панорама“ и „100% будни“. Предаванията в обновеното студио на БНТ ще изглеждат различно – много по-съвременно и по-красиво за зрителя.“, каза Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Обновеното Студио 5 на БНТ е направено с най-съвремената LED технология. Видеостените са с размер на пиксела 1,5 мм, което позволява работа на камерата от много близки разстояния, без да има нежелани ефекти. Общата площ на екраните в студиото е 58 кв.м, разпределени в два големи стационарни и седем подвижни модула, което дава възможност за различни конфигурации както на модулите, така и на подаването на сигнали от сървърите, включително и използването на технологията Picture-In-Picture. В студиото ще се използва и интегрираната от БНТ технология
Vizt Viz Engine/Trio графична система за 2D/3D графики в реално време с възможност за добавяне на виртуални графики в реално студио. Комбинацията от новите технологии в обновеното студио подобрява цялостната мултимедийна визия и повишава интерактивността на изображенията.

Изработен е и нов базов декор, който в комбинация с вариантността на видеостените осигурява гъвкавост при диференциране визията на различните предавания при производство, съхранение и монтаж на декори. В обновеното студио ще се снимат различни предавания от програмата на БНТ 1 – „Панорама“, „Референдум“, „Говори сега“, „100% будни“, „Библиотеката“, „Малки истории“, „Религията днес“, „Отблизо“, спорт. В Студио 5 ще се заснемат и предавания от ефира на канала за култура и образование на обществената телевизия БНТ 2 – „Неделни нюанси“, „Рецепта за култура“ и др.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара