Кои предсказания на "Семейство Симпсън" се сбъднаха?

Анимационният сериал Семейство Симпсън е един от най-популярните по целия свят, макар че не се препоръчва за деца.

Освен че е много забавен, сериалът се откроява и със своите способности да вижда в бъдещето. Не са един или два случаите, в които сцени, показани в анимацията, се случват наистина и в реалния свят.

Феноменът дори се изучава в университетите. Преди няколко години във Философският факултет на университета в Глазгоу имаше семинар за това как Семейство Симпсън предсказва събития от бъдещето.

Сериалът е на цели 31 години, с излъчени над 700 епизода. И заради странните предсказания той стана център на теории на конспирациите, според които авторите на анимацията принадлежат към тайно общество, посветено в специални познания.

Ето някои от най-впечатляващите пророчества на Семейство Симпсън:

Автокорекцията

Доста преди да свикнем с новите технологии, едва ли някой си е представял, че телефонът или часовникът ни ще бъде „смарт“. През 1995 г. е излъчен епизод, в който се представя идеята за часовник, който може да бъде използван като телефон. Това се случва 20 години преди на пазара да се появи първият смарт часовник на Apple Watch.

Откриването на уравнението на Хигс бозон

Друго научно откритие е излъчено през 1998 г. В епизода Магьосникът от вечнозелената тераса Хоумър Симпсън става изобретател. На един от кадрите той стои пред дъска, на която е изписано сложно уравнение. Едва през 2013 г. учените откриват доказателство за бозона при експеримент, който струва едва 10.4 милиарда паунда.

Доналд Тръмп – президент

Може би най-впечатляващото предсказание на Семейство Симпсън е победата на Доналд Тръмп на президентските избори. Епизодът е излъчен през 2000 г. и е озаглавен Барт към бъдещето. В него Лиса става президент на САЩ, наследявайки Тръмп, който е оставил страната в ужасяващо състояние.

Лейди Гага и Super Bowl

През 2012 г. е излъчен епизод, в който в градчето Спрингфийлд гостува поп звездата Лейди Гага. Там тя изнася концерт, висейки във въздуха, а от сутиена ѝ излизат фойерверки. Пет години по-късно Гага пее в полувремето на Super Bowl. Интересно е, че в началото на участието си тя излита от покрива на стадиона.

Тигър нападна Рой Хорн

Зигфрид Фишбахер и Рой Хорн са известни звероукротители със шоу в Лас Вегас. Двамата са известни с номерата си с диви котки. Те обаче попадат в Семейство Симпсън през 1993 г. В епизода бял тигър атакува Гюнтер и Ернст по време на шоуто им като отмъщение за това, че е бил отвлечен от дивата природа, пише sanovnik.bg. Десет години по-късно това се сбъдва. През 2003 г. Рой Хорн е нападнат от бял тигър. Звероукротителят оцелява, но е сериозно пострадал и в крайна сметка така приключва звездното дуо.

Сливането на Дисни и Фокс

Епизод, озаглавен When You Dish Upon A Star, излъчен за първи път през 1998 г., показва табела, на която пише 20th Century Fox, Division of Walt Disney Co. Само 9 девет години по-късно това вече е факт. През 2017 г. Disney обяви, че купува 20th Century Fox.

Коронавирусът

Смята се, че Семейство Симпсън са предсказали и появата на коронавируса. В един от епизодите жителите на Спрингфилд се сдобиват с японски сокоизстисквачки, които пренасят от Азия опасен вирус, след като един от работниците, които ги произвеждат, е кихнал в кутията. Скоро в градчето започва епидемия от Осака грип, настава паника, хората искат ваксини.

Какво още ще се случи, предстои да разберем. Смята се, че последното им предсказание е било нападението в Капитолия, което се случи на 6 януари 2021 г.

Дали наистина авторите на анимацията семейство Симпсън имат екстрасенски способности?

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара