Apple предупреждава за забавяне в доставките на iPhone 14 Pro и Pro Max заради COVID-19 рестрикциите в Китай

Apple публикува изявление, в което предупреждава инвеститори и потребители, че наличностите от iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro са ограничени в следствие от COVID-19 ограниченията в град Джънджоу, където се намират основните производствени мощности за двете устройства. В момента завода на Foxconn работи при сериозно намален капацитет.

Apple изтъква, че търсенето на iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max в много високо, но компанията очаква по-малки доставки от планираните, а потребителите ще чакат по-дълго, за да получат своите поръчки. Намалените доставки ще се отразят и на приходите на компанията през важния период на предпразнично пазаруване.

От изявлението става ясно, че Apple работи с доставчиците за възстановяване на нормалното производство докато гарантира здравето и безопасността на всеки работник. Наскоро Reuters писа, че производството на iPhone може да се срине с 30% заради ограниченията, засягащи завода на Foxconn в Джънджоу.

Foxconn заяви, че работи за възстановяване на пълното производство възможно най-скоро и понижи своите очаквания за финансовите резултати през тримесечието. Компанията ще въведе нови мерки срещу разпространението на COVID-19, включително и система, която ще ограничи движението на работници между общежитията и завода.

Източник: Apple

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара