LG демонстрира първия разтягащ се 12-инчов дисплей

Смартфоните със сгъваеми екрани вече са реалност, като лека-полека набират популярност. Междувременно обаче LG Display демонстрира друго решение, а именно разтягащ се панел.

Компанията показа дисплей, който може да се разтегне от 12 до 14 инча и след като бъде пуснат отново да стане 12-инчов. Всичко това без да се повреди. Приложението на този тип панели може да е при нужда от по-сложни форми за дисплеи, в облекла и дори мебели.

Постига се високо качество на картината при гъстота на пикселите 100 пиксела на инч, което е съпоставимо с 40-инчов телевизор с резолюция 4K. Освен това има и пълна поддръжка за цветна RGB картина.

Прототипът е изграден върху специална силиконова основа, която се използва и за контактни лещи. Той включва micro-LED, които са свързани с елементи под формата на буквата S, което позволява разтеглянето.

Източник: LG Display

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара