Първи трейлър за "Асока" - светлинни мечове и стари познати от "Междузвездни войни"

"Нещо се задава. Нещо мрачно. Усещам го", предупреждава бившият джедай Асока Тано (Розарио Доусън) в първия трейлър на сериала Ahsoka.

Клипът дебютира на започналото на 7 април в Лондoн събитие Star Wars Celebration и дава пръв поглед към новото шоу от вселената на "Междузвездни войни".

Ahsoka ще се появи в стрийминг услугата Disney+ през август т.г.

Първият трейлър, който може да видите горе, определено разбужда апетита на по-запалените почитатели. Освен героинята на Доусън в него виждаме за пръв път игрални версии на няколко ключови персонажи от анимационния сериал Star Wars: Rebels: капитан Хера Синдула, мандалорката Сабин Рен и дроида с характер Chopper.

Виждаме Асока да се сражава както с бойни дроиди, така и с имперски Инквизитор, а от малкото реплики става ясно, че въпреки краха на Империята, из Галактиката дебнат заплахи сериозни заплахи.

"Започнах да чувам слухове за завръщане на Траун като наследник на Империята", казва Асока.

Тук е най-интересният момент. Очакванията са в новия сериал да видим за пръв път игрална версия на един от най-великите злодеи от вселената на "Междузвездни войни" - гранд адмирал Траун.

Тактическият гений със синя кожа и червени очи за пръв път се появява в романите на писателя Тимъти Зан. Същият писател го върна към живот в канона на поредицата, след като "Дисни" купиха правата за нея.

Траун след това имаше ключова роля в анимационния Rebels, където се изправя именно срещу Асока и екипажът на капитан Хера Синдула.

Основен злодей в Ahsoka обаче се очаква да бъде персонажът на белобрадия Рей Стивънсън (Rome) - Байлан, когото виждаме в трейлъра да размахва червен светлинен меч, който обаче не изглежда напълно... ситски. Освен него виждаме и друга героиня с подобно оръжие.

Ново дуо сити след смъртта на Императора и Дарт Вейдър или нещо съвсем различно? Ще трябва да почакаме до август, за да разберем.

Асока Тано направи игралния си дебют във втори сезон на сериала The Mandalorian. Нейната история започва още с анимационния Clone Wars, където младата Асока е представена като падауан на Анакин Скайуокър - бъдещия Дарт Вейдър.

Впоследствие Асока се отказва от джедайския орден. В The Mandalorian видяхме нейна пораснала версия, която дори се познава със сина на Анакин - Люк, но все още страни от джедайските традиции.

Трейлърът за Ahsoka е само една от новините от Star Wars Celebration около поредицата, създадена от Джордж Лукас. Сред новините е информацията за филмовото бъдеще на "Междузвездни войни", което ще включва и своеобразно продължение на "Възходът на Скайуокър" (2019 г.).

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара