След бурно начало Интер победи Милан и се доближи до финала

Интер победи Милан с 2:0 като символичен гост в първия полуфинален мач от Шампионската лига. “Нерадзурите” започнаха бурно мача и успяха да се поздравят с победата, като попаденията паднаха само в рамките на 3 минути. Първо Дзеко откри резултата, а след това Мхитарян вкара за 0:2. Тимът на Симоне Индзаги изнесе лекция на градския си съперник и очаква с нетърпение реванша след седмица. 

Още при първата сериоза опасност на “Сан Сиро” падна гол. Хакан Чалханоглу изпълни корнер, а Един Джеко по впечатляващ начин се пребори с Давиде Калабрия и стреля от въздуха, като не остави никакъв шанс на Менян – 1:0 за Интер.

Само три минути по-късно Федерико Димарко намери прекрасно Хенрих Мхитарян, който напредна необезпокояван, стреля и удвои резултата.

В 16-ата минута положението за символичните домакини можеше да стане плачевно, но удар на Чалханоглу спря в гредата.

В средата на полувремето Милан се опита да натисне съперника си. В 30-ата минута Калабрия изтърва най-чистото положение за “росонерите”. Последва нова инфарктна ситуация пред Менян, след като реферът отсъди дузпа за фаул на Кяер срещу Лаутаро Мартинес. Последва консултация с VAR системата, след която наказателният удар бе отменен.

Второто полувреме също започна ударно, но Интер имаше късмет след като в 49-ата минута Брахим Диас не намери целта. Малко след това Джеко можеше да вкара за 0:3, но Менян направи фантастично спасяване. В 63-ата минута късметът се усмихна на Интер. Тонали стреля от границата на наказателното поле, но кълбото спря в гредата.

До края резултатът се запази и Интер ще излезе като фаворит за класиране в реванша. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара