bTV с празнична програма за 24 май

Водещи на медията с емблематичен поздрав към зрителите

В сряда, 24 май, сутрешният блок на bTV „Тази сутрин“ ще предложи на зрителите си празнично издание от 7:00 до 9:30 ч. Водещият Златимир Йочев ще бъде в изнесено студио пред Народната библиотека в София, а гости в предаването ще са министър на културата Найден Тодоров, столичният кмет Йорданка Фандъкова, композиторът и певец Влади Ампов-Графа, както и млади учители, отличили се с работата и примера си. 

Зрителите ще видят и разговор с Михаил Билалов, който е модератор в премиерния епизод на „Неразказано в историята: Легендата за Боян Мага“, който bTV ще излъчи в праймтайма в празничния ден, както и преки включвания от различни училища в страната и от 42 ОУ в София, което отбелязва стогодишен юбилей. За празничното настроение ще се погрижат и ученически духов оркестър и детски хор. 
По повод най-вълнуващия празник на просветата в България екипът на дирекция „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV е подготвил специален поздрав за зрителите. Водещи на телевизията рецитират емблематичното стихотворение „Върви народе възродени“, популярно като химн на българската просвета, заснети на знакови места в столицата. 

Текстът по стихове на Стоян Михайловски записаха Виктория Петрова и Юксел Кадриев, Лиляна Боянова и Иван Георгиев, Жени Марчева и Златимир Йочев, Мария Цънцарва и Светослав Иванов, Цветанка Ризова, Кристина Газиева, Виктория Готева и Ивайло Везенков, Диана Любенова и Полина Гергушева, Петя Дикова и Борислав Лазаров.

„Журналистите са будната съвест на обществото, всеки ден нашата работа е подчинена на истината и проблемите на хората, на утвърждаване на българската духовност и култура. Химнът на Кирил и Методий са стихове, изписани в сърцето на всеки българин затова с този жест искаме да поздравим своите зрители и да покажем значимостта на културата, просветата, знанието и духовността за всички в bTV”, каза Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“.

В празничния ден емисиите на bTV Новините също ще бъдат специални. В обедната емисия в 12 ч. пред Народната библиотека водещ ще бъде Виктория Готева, която ще си партнира с Ивайло Везенков в студиото, а централната емисия в 19 ч. ще бъде с изнесен водещ на емблематичното място Виктория Петрова и Юксел Кадриев от студиото на bTV Новините. В продължението на bTV Новините екипът е подготвил още една празнична изненада за зрителите.

Всички специални издания ще се излъчват и по bTV Radio, а отделните сегменти може да следите на сайта btvnovinite.bg и в социалните мрежи на bTV Новините. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара