Meta добавя повече опции за персонализиране на Facebook Reels

Meta обяви, че въвежда допълнително персонализиране на съдържанието във Facebook Reels. Целта на компанията разбира се е да задържи вниманието ви в секцията си с кратки клипове.

Обновената функционалност наподобява доста на страницата ForYou на TikTok. Хората могат да регулират предпочитаното си съдържание, като се избягва това, което не им е интересно.

Reels минават в основната визия на Facebook Watch, която вече позволява скролиране в дълги и кратки клипове. Опциите за персонализиране са под формата на бутони за показване на повече и по-малко (Show More/Show). Това ще се отразява и върху позиционирането на съдържанието като цяло.

След изборите се разчита на технология с Изкуствен интелект, която в последствие регулира показваното съдържание. Иначе от Meta отчитат нарастващата популярност на Reels като потребителите споделят все повече нещата, които им допадат.

Meta пуска също така етикети за Reels, като с тях ще се посочва причината поради, която даден клип се появява сред предложенията.

Източник: Meta

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара