10 факта зад кулисите на Къщата на обещанията по Epic Drama (от 10/09)

Новият сериал от създателите на Вивилон в Берлин дебютира на 10 септември 
 
Берлин през 20-те години на миналия век е ослепително място, но времената са трудни и са белязани от бедност и престъпност. Вики пристига в града, водена от обещания за по-добър живот, но надеждите и мечтите ѝ са разбити веднага щом пристига там. Без жилище и нищо на свое име, тя си намира работа като продавачка в новооткрит и бляскав универсален магазин, наречен „Йонас", но и неговите основатели се борят за оцеляване. 

Когато Вики се влюбва в привидно безпаричния пианист Хари, тя не знае, е, че той е синът на нейния шеф Артър, собственика на универсалния магазин. Класовото разделение между тях се превръща в на пръв поглед непреодолима пречка, тъй като баща му има други планове за него, и така започва една невъзможна любовна история...

„Къщата на обещанията“ дебютира по Epic Drama на 10 септември от 22:00 часа, а това са 10 факта за снимките на новата продукция от създателите на Babylon Berlin.

1. Всички кадри от универсалния магазин „Йонас“ са снимани изключително в Гьорлиц. Универсалният магазин в Гьорлиц е построен през 1913 г. в стил Ар Нуво. Луис Фридлендер започва кариерата си на търговец с търговия на кожи, също както и родителите на Алис Грюнберг. Отнема около 8 седмици, за да се построи интериора на универсалния магазин.

2. „Мраморният“ етаж е специално проектиран за „Къщата на обещанията“ и в действителност е естествено изглеждащо фолио, което е залепено върху оригиналния под, което прави залата за продажби да изглежда още по-голяма.

3. Универсалният магазин в Гьорлиц е използван също като фон на филма на Уес Андерсън „Гранд хотел „Будапеща“ от 2013 г. 
4. Външните снимки на магазин „Йонас“ също са заснети в универсалния магазин на Гьорлиц, като след това с помощта на видеоефекти са адаптирани към оригинала – например, червените сенници на витрините. 

5. По време на строежа на декора на универсалния магазин и на Шьоненфиртел в Гьорлиц броят на заетите е достигал до 80 човека, включително трима художници на декори и стенописи от Италия. 
Цялата тераса на покрива е реплика на оригиналната тераса на магазина от приземното ниво, направена от дърво. Заснета е на „зелен екран“, за да може след това по време на постпродукцията, с помощта на специални видеоефекти, да бъде вмъкнат Берлин от 1929 година. 
 
6. Около 1000 различни костюма са използвани само за главните и поддържащи роли. Статистите са били облечени допълнително с около 4000 костюма от епохата.

7. Платовете, използвани за костюмите, идват от модния дизайнер Драйс ван Нотен. Според режисьорката Шери Хорман, костюмите е трябвало да вдъхнат живот на околната сивота отвън и отвътре, с „шарките и цветовете на модния дизайнер“. 

8. Модният дизайнер Гуидо Мария Кречмер проектира уникална рокля специално за „Къщата на обещанията“. 

9. Екип от шест до осем шивачи са били винаги на разположение на мястото на снимките, за да могат да реагират за внезапни промени и да направят финални корекции по костюмите след репетициите с костюми. Трима външни шивачи в Хамбург, Кьолн и Берлин също правят костюмите са сериала. Отделът за костюмите наброява около 50 човека. 

10. Около 100 перуки са били използвани за главните и поддържащите роли. Те са дело на два магазина за перуки и в някои случаи са били направени специално за сериала. За продукцията са били ръчно изработени и многобройни бради.
 
Главните действащи лица са:

Наеми Флорез изпълнява ролята на Вики Малер

Чисто отчаяние кара Вики да вземе куфара си и да замине от родното си село в Померания за Берлинския метрополис. 
„Двадесетте години на XX век са невероятно многостранни и предлагат огромно количество материал. В това отношение „Къщата на обещанията“ беше просто прекрасна.“

Лудвиг Саймън играе ролята на Хари Грюнберг

Хари живее в два свята: от една страна той е Хари Грюнберг, син на герой от Великата война) и собственик на универсален магазин Артур Грюнберг и студент в музикалната консерватория. В неговия друг, таен свят, Хари е пианист в бар от дивия и танцуващ Берлински нощен живот.

Видео поздрав от Лудвиг Саймън във връзка с премиерата на Къщата на обещанията

Александър Шеер е в ролята на Артур Грюнберг

Артур, син на мигриращо еврейско семейство търговци, е оженен от родителите си против волята си за Алис Йонас, дъщеря на заможен търговец на кожи. Когато избухва Първата световна война, Артур е един от първите доброволци и се превръща в прочут герой като пилот, сеещ смърт по време на войната.

„Замислен като голяма семейна панорама, нашият сериал първо и основно разказва историите на хората от Берлин между световните войни; Берлин, градът на момента, третият най-голям метрополис в света и негов културен център.

 Разказваме за мечти, надежди, видения, трудна действителност в бурни времена на катаклизми и промени. И всички тези истории се събират, пресичат и докосват в универсалния магазин „Йонас“, първият европейски кредитен универсален магазин. Сградата в Берлинския Митте, която днес отразява историята на страната ни през годините, е повече от всяка друга именно „къща на обещанията“.
 
Нина Кунцендорф играе ролята на Алис Грюнберг

Алис знае, че Артур не я обича и това я кара да страда. При все това тя се наслаждава на социалния живот, свързан с Артур – вилата, прекрасните рокли, партитата и ходенето на опера. Семейство Грюнберг са желани гости навсякъде. Блясъкът на Артур блести също и върху Алис. А в берлинското висше общество тя се движи като риба във вода – това е нейният свят.

Българският актьор Самуел Финци се появява в девет епизода от първи сезон като Карл Голдман.  
 
 „Къщата на обещанията“ дебютира по Epic Drama на 10 септември от 22:00 часа.
Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD и на 76 за SD, както и във видеотеката на Булсатком, в мрежата на А1 България, във видеотеката на Vivacom и в EON TV.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара