Новият герой на авторката на „Хари Потър“ Корморан Страйк завладява ефира на bTV от 26 февруари

Базиран на криминалните бестселъри на Робърт Галбрейт, под чийто псевдоним пише Дж. К. Роулинг, сериалът ще се излъчва в делничните вечери след късната емисия новини

На 26 февруари (понеделник) в 23:00 ч. премиерно в национален ефир тръгва хитовата британска поредица „Случаите на Корморан Страйк“ („Strike“), базирана на криминалните бестселъри на авторката на „Хари Потър“ – Дж. К. Роулинг.

Писателката публикува романите за новия си герой – частен детектив Корморан Страйк – под псевдонима Робърт Галбрейт, а нетипичният персонаж е екранизиран в супер успешен сериал. Зрителите на bTV ще могат да се насладят на епизодите му в делничните вечери, веднага след късната емисия на bTV Новините.

В центъра на историята е Корморан Страйк (Том Бърк) – ветеран от войната, който работи като частен детектив в малък офис на улица „Денмарк“ в Лондон. Въпреки че животът му е в пълен безпорядък и е белязан както от физически, така и от психически травми, Страйк използва своя нюх и проницателност, за да разкрива престъпления, с които дори полицията не успява да се справи.

Рамо до рамо до Корморан е неговата ентусиазирана асистентка Робин Елакот (Холидей Грейнджър), която започва работа при него с уговорката за временна позиция. Скоро обаче тя започва да подрежда хаотичното му ежедневие учудващо добре и се превръща в незаменим помощник в разследванията му.

Всеки от сезоните на „Случаите на Корморан Страйк“ носи името на съответния роман. Пилотният проследява събитията в първата книга – „Зовът на кукувицата“, а историите от следващите две книги оживяват в сезоните „Копринената буба“ и „В служба на злото“.

В ролята на Корморан Страйк влиза английският актьор Том Бърк, а партньорката му Робин е изиграна от ослепителната Холидей Грейнджър. Дж. К. Роулинг е изпълнителен продуцент на сериала заедно с Бен Ричардс, Рут Кенли-Летс, Нийл Блиър и Елизабет Килгариф.

Не пропускайте „Случаите на Корморан Страйк“ – от 26 февруари по bTV!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара