Изумително: 15-годишно момче спаси десетки от екзекуцията в Москва!

Изумително: 15-годишно момче спаси десетки от екзекуцията в Москва!

„Не можех да ги оставя“. Това каза с ученик, работещ в гардеробната, спасил повече от сто души лутащи се в бяг и обзети от нарастваща паника по време на терористичната атака в зала „Крокус“ до Москва в която бяха ранени и убити стотици мирни граждани.

Историята е описана от руския вестник „Комсомолская правда“, след като част от спасените граждани споделят благодарности за постъпката на юношата. В социалните мрежи хиляди руснаци публикуваха лавина от постове с историята на героизма на момчето.

„Един от героите, спасили хора по време на терористичната атака в зала „Крокус“, е 15-годишният ученик Ислам Х. Осмокласникът работел като гардеробиер и се оказал само на метри от терористите“, твърди руската медия.

Ето какво разказва ученикът пред изданието:

„Точно в 20:00 ч. прозвучаха изстрели. Веднага се затичах, за да започна да извеждам хората навън. Знам къде се намират задните изходи. Един от терористите, които видях беше с брада и с оръжие в ръце. Вчера там имаше 6200 души. Осъзнах, че ако си тръгна, ще загинат стотици. Измъкнах колкото можах и се прибрах вкъщи. Не се смятам за герой“, казва скромно момчето.

На видео в социалните мрежи, в което е видно, че Ислам упътва паникьосаните от ужаса граждани, се чуват отчетливо изстрелите на терористите, с които избиват безмилостно зрителите.

В рамките на половин половин час е извеждал хората от сградата на концертната зала с риск да бъде прострелян. Ученикът е успял наистина да спаси над 100 души, като се е връщал пак и пак.

Ислям е отгледан в многодетно семейство, където е най-голямото дете. След като научила за подвига на сина си, майка му не могла да сдържи сълзите си от гордост.

Източник: Комсомолская правда / Превод: SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара