МВР изпрати 200 000 sms-честитки на нагли шофьори

МВР изпрати 200 000 sms-честитки на нагли шофьори. Това е само за половин година – от 27 отомври 2023 г., до средата на март, като близо половината от нарушителите зад волана вече са си платили фишовете.

Над 44 млн. лв. са събрани от глоби и нарушения благодарение на новата система, която ни изпраща съобщения на телефоните. Тази система е разработена от МВР и Министерството на Електронното управление, съобщиха от вътрешното ведомство.

В Деня на жената Калина получава неочакван подарък –  честитка от „Пътна полиция” във Viber. В съобщението пишело, че е глобена с 800 лв. Калина обича бързите скорости и не ѝ е за първи път. Санкциите са за превишена скорост в градски условия. По думите ѝ бързала за работа.

Когато получила първото съобщение помислила, че е измама.

„Първата честитка беше на 12 декември. Тогава подадох сигнал към ваши колеги, тъй като мислех, че е измама. Оказа се че не е”, разказа пред Нова телевизия жената.

Равносметката на МВР е, че за първото тримесечие на годината новата система за връчване и събиране на глоби променя тенденцията.

„Имаме със 117 хиляди платени документа повече”, поясни главен инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“.

За да получим известие по Viber, WhatsApp, имейл или смс, първо трябва да ни има в системата.

„Когато подновявате свидетелството си за МПС или първоначалното издаване, там трябва изрично да посочите, че желаете да бъдете известяван при глоба”, поясни Ботева.

По данни на полицията най-честите нарушения у нас са високата скорост и шофиране в нетрезво състояние. Но докато МВР праща смс-и с глоби, джигити инфлуенсъри в социалните мрежи продължават да се хвалят с високите скорости по пътищата.

Днес се узна, че пореден смелчага зад волана, карал бясно с 240 км./ч. е бил глобен солено.

Източник: Нова телевизия

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара