„Капитан Петко войвода“ – от 3 март в 19:30 часа всеки делничен ден по Bulgaria ON AIR

Знаковата българска поредица вълнува зрителите в 12 серии

Броени дни остават до старта на биографичната историческа драма в ефира на Bulgaria ON AIR - „Капитан Петко войвода“. От 3 март и всеки следващ делничен ден в 19:30 часа зрителите ще си припомнят живота на българския революционер Петко Киряков. 

Произведението представя българската идентичност и е разпределено в три части: Хайдутин, Комита и Мирен живот. Историческите факти са съществена част от съдържанието на сериала, като поредицата се създава по случай 1300-годишнината от основаването на българската държава. Макар и няколко пъти Васил Михайлов да отказва главната роля, образът на Петко Киряков превръща актьора в една от най-големите звезди на българското кино от тези години. Хората в цялата страна му се радват, когато го срещнат, и продължават да го питат за войводата. В сериалът Михайлов сменя 37 костюма и снима на десетки места.

„Капитан Петко войвода“ започва през 1861 г. в малкия планински град Доганхисар, където живее семейството на Кирко Каракиров и показва трудния живот под властта на Османската империя. Сред 8-те деца на Кирко е и 17-годишният Петко, който решава да поеме нов път в живота си и да отмъсти за убитите от бея свои роднини. Петко се връща по родните места, събира старите си другари и започва да мъсти на турците, посегнали на честта и живота на българите. 

Пътят на революционера Петко Киряков е отрупан с много премеждия и оставя траен белег в историческата памет. Във втория епизод Петко се заселва в далечен край, където никой не го познава. Бившият хайдутин се е оженил за красивата гъркиня Елена от Енос, която му е родила син, и се е отдал на мирен труд. Един ден на хармана, където вършее, идват турски заптиета. Единият от тях задиря жена му и го праща за вода. Петко убива придружилия го турчин, но другият успява да избяга. Петко отново е принуден да търси убежище в гората, а жена му отказва да го придружи, оставайки да се грижи за малкия им син. 

С рекорден за времето си бюджет, над 5 милиона лева, знаковата българска поредица включва 12 серии, всяка от които трае 80 минути. Режисьор на „Капитан Петко войвода“ е Неделчо Чернев, а сценарият дължи своя успех на Николай Хайтов. 

Не пропускайте да си припомните историята на българския народ и изграждането ни като обединена нация. Гледайте „Капитан Петко войвода“ всеки делничен ден от 3 март в 19:30 часа по Bulgaria ON AIR. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара