Ама Костов няма да дойде, а друг политик с топки няма на хоризонта…

Ама Костов няма да дойде, а друг политик с топки няма на хоризонта… Това пише в свой коментар артистът Теодор Ушев.

HristovHQ го публикува без редакторска намеса:

Някога България имаше славата на сравнително евтина low-cost дестинация, в която пубери от Западна Европа идваха за няколко дни да се напият евтино, да се наядат евтино и да си ходят.

Много от тях ходеха до Националната Галерия – младежите на Запад са възпитани да ходят по галерии. Не, че там има много какво да се види, пък и това, което има, е толкова лошо подредено от Св. Русев, че се губи между потури, моми и магарета.

Археологическия музей е зачукан в покрайнините на Витоша, така, че докато стигнеш дотам изпадаш в ужас от брилянтната естетска мисъл на ново-мутренската архитектура, разнообразена със саниран пълзящ кофраж от късния соц. Улици в „елитните“ квартали няма – има кал, и „архитектурата“, на копторите по 2000 евро кв.м. (толкова ли е още?) украсена с безбройни климатици, сателити и други красоти напомня повече на Бейрут и Газа, отколкото на европейска столица.

Ахкаш от красота! Снимаха се пред МОЧА и бягаха

Не се връщаха. София е грозен град, непривлекателен, сив и подтискащ.

Тези времена отминаха безвъзвратно.

Цената на стековете в София надминава тези в специализираните ресторанти в Париж, Лондон, Монреал, Ню Йорк. Виното е безбожно скъпо (и доста лошо – това, което бг „разбирачите“ на вино тачат е някаква версия на компот от сливи и евтин купаж).

Има и евтино френско, което се продава на цена като във Fauquet’s.

Вечер (разбирай 22ч.) центъра на София е пустош, като във всички областни градове. Хората не живеят вече там – всичко е апартаменти, изкупени с цел инвестиция, обърнати в AirBNb. Депресивна пустош.

Бих казал – България има огромен проблем

Високи заплати (по-високи от тези на колегите им на Запад) , високи цени на жилищата на лоша локация (София е много лоша локация), галопираща инфлация, ниска производителност и безкрайни празници, ваканции и почивни дни (опитайте да свършите каквато и да е работа през лятото – като в Близкия Изток е положението…)

Балоните скоро ще се спукат, и ще се пукат мощно, и силно.

А като се спукат балоните, става страшно (виж 90те)

Та така – всички тези проблеми се решават от правителствата в зародиш

Но правителства, в които да има макроикономисти, готови да си сложат главата в торбата и да извършат така належащите непопулярни мерки, няма.

Има спуснати от президента популисти, и дребни тарикати, които гледат да откраднат, което е останало и да бегат с двеста.

А когато балоните се спукат, иде чичо Костя, който още по-популистки досъсипва всичко.

И тогава единственото спасение е:

„Най-добре е Костов да дойде“. Ама Костов няма да дойде, а друг политик с топки няма на хоризонта…
п.с. Не трябва да си профет, за да предвидиш, че тази година туристическия сезон ще е доста стряскащ…

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара