Двамата обвиняеми за терористичното нападение в Москва се признаха за виновни

Двамата обвиняеми за терористичното нападение в концертната зала „Крокус сити хол“ край Москва в петък се признаха в неделя за виновни.
Съдът наложи и на двамата мярка за неотклонение арест със срок до 22 май в очакване на процеса.

Единият от обвиняемите,

идентифициран като Далерджон Мирзоев, заяви пред съдията, че е гражданин на Таджикистан.
Другият обвиняем е идентифициран в съобщение в Телеграм на районния съд на район Басманни като Сайдакрами Муродали Рачабалидоза. Националността му не се уточнява.
Руските власти съобщиха, че за нападението са задържани общо 11 души, включително двамата преки извършители, които са били задържани в Брянска област на около 340 км югозападно от Москва.

 

HristovHQ припомня, че по последни данни на Следствения комитет на Русия броят на жертвите на терористичната атака е нараснал до 137 души, а Министерството на здравеопазването на Московска област е съобщило по-рано за 154 жертви, 62 тела са идентифицирани.
„В Москва започнаха процедури по идентифициране на загиналите при терористичната атака в концертната зала „Крокус Сити Хол“. Това са съобщили от московското здравно управление.
„Процедурата се провежда в Московското бюро за съдебномедицинска експертиза, където роднините са поканени предварително. Работата се извършва съвместно със специалисти от Москва и Московска област, Министерството на извънредните ситуации и Следствения комитет“, се посочва в съобщение на здравните власти.
Министерството на здравеопазването на Русия е предупредило, че предвид сложността в някои случаи може да се наложи молекулярно-генетично изследване, което отнема поне две седмици.

 

Източник: ТАСС, Ройтерс, Комсомолская правда / Превод: SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара