Украйна: Нямаме нищо общо с атаката в Москва

Украйна: Нямаме нищо общо с атаката в Москва

„Украйна не е замесена в стрелбата край Москва и предположенията за украинска връзка „нямат нищо общо с реалността“, заяви говорител на военното разузнаване в Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Руската Федерална служба за сигурност заяви, че „всички четирима терористи“ зад атаката в концертната зала „Крокус сити хол“ са арестувани, докато са пътували към украинската граница и че са сключили договори с Украйна.

„Това, разбира се, е още една лъжа на руските специални служби, която няма нищо общо с реалността и не издържа на никаква критика“, каза Андрий Юсов, говорител на Главното управление за разузнаване на украинското Министерството на отбраната.

„Украйна разбира се не е замесена в тази терористична атака. Нашата страна защитава своя суверенитет от руските нашественици, освобождава своята собствена територия и се бори с армията на окупатора и негови военни, а не цивилни мишени“, допълни Юсов.

Михайло Подоляк, съветник на украинския президент Володимир Зеленски, снощи и днес също отрече каквато и да е украинска връзка в атентата край Москва. Подоляк написа днес в социалната мрежа „Екс“, че „всички опити да се свърже Украйна с терористичната атака са абсолютно несъстоятелни“.

Източник: БТА

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара