Експерт: Следващата пандемия „чука на вратата ни“

Следващата пандемия „чука на вратата ни“. Тя е точно зад ъгъла, предупреждават експерти. „Необходими са жертви, за да се избегне хаосът“.

Експертът по инфекциозни болести д-р Натали Макдермот предупреди, че изменението на климата вероятно ще разпространи екзотични болести в страни, които никога преди не са се срещали с тях.

Макдермот каза, че обществеността трябва да е готова да направи нови жертви, тъй като е вероятно нова пандемия (Изображение: Getty)

Здравният експерт ясно предупреди, че друга пандемия може да е „точно зад ъгъла“ и може да се наложи отново да правим „жертви“.

Д-р Натали Макдермот, преподавател по инфекциозни болести в Кралския колеж в Лондон, сподели страховете си за задаваща се нова пандемия, която може да потопи света в ново блокиране.

Тя каза: „Знам, че COVID е много тежък за хората и искаме да вярваме, че можем просто да се върнем към нормалното и напълно разбирам това.

„Но следващата пандемия е точно зад ъгъла – може да отнеме две години, може да е 20 години, може да е по-дълго – но не можем да си позволим да намалим бдителността си.“

Д-р Макдермот настоя, че най-добрият начин да се подготвите за потенциална нова пандемия е да „останете бдителни“ и да сте готови да предприемете решителни действия, ако е необходимо.

 

Източник – Sky News./Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара