Става напечено: Самолети на Полша и НАТО се активизираха срещу Русия

Става напечено: Самолети на Полша и НАТО се активизираха срещу Русия след последната й атака над Западна Украйна.

Полски и съюзнически самолети са били активирани днес рано сутринта, след като Русия започна въздушна атака срещу западната част на Украйна и в близост до полската граница, съобщиха от оперативното командване на полските въоръжени сили.

„Активирани са полски и съюзнически самолети, което може да доведе до повишени нива на шум, особено в югоизточната част на страната“, съобщи командването в социалната мрежа Екс.

Югоизточната част на Полша граничи с Украйна.

HristovHQ.com припомня, че часове преди това полските въздушни сили съобщиха, че Русия е нарушила въздушното пространство на Полша с крилата ракета, изстреляна по цели в Западна Украйна. Инцидентът е станал при поредната руска масирана атака с ракети и дронове срещу Киев и западната Лвовска област.

Трета поредна сутрин тази седмица сирени огласяват небето над Киев. Имаше няколко експлозии, след като украинската противовъздушна отбрана се активира, за да отблъсне ракетните нападения. Свалени са около 10 руски ракети, съобщават от местната администрация. Около 20 руски ракети и 7 дрона бяха бяха насочени и срещу Лвов, близо до границата с Полша. Изстреляни са около 20 ракети и 7 дрона.

От оперативното командване на полските въоръжени сили съобщиха, че руска ракета е навлязла за почти 40 секунди на 2 километра в полското въздушно пространство край Осердув в Любелското воеводство.

А украинските въоръжени сили снощи са поразили два големи руски десантни кораба, комуникационен център и инфраструктура на руския Черноморски флот при удари по анексирания полуостров Крим.

Източник: БНТ

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара