Тръмп започна да продава… библии: Да накараме Америка да се моли отново! (ВИДЕО)


Т
ой е поставил името си на всичко – от казина до копчета за ръкавели. А в последното си маркетингово начинание Доналд Тръмп започна да продава… библии. Той призова поддръжниците си да си купят библията „Бог да благослови САЩ“ за $59,99.

Във идео съобщение, публикувано в социалната медийна платформа Truth Social, обяви, бившият президент обяви, че си партнира с кънтри музикалната звезда Лий Грийнууд. Заедно те продават Библиите, които съдържат превод на крал Джеймс, заедно с копия на конституцията на САЩ, Закона за правата, Декларация за независимост и клетва за вярност.

Книгата съдържа и ръкописен текст на песента на Грийнууд от 1984 г. God Bless the USA, която Тръмп пуска на своите политически митинги

„Религията и християнството са най-големите неща, които липсват на тази страна. Аз наистина вярвам, че трябва да ги върнем“, каза 77-годишният Тръмп във видео посланието. „Горд съм да подкрепям и ви насърчавам да купите тази Библия. Трябва да накараме Америка да се моли отново.“




Но така и не стана ясно как ще бъдат разпределени приходите от продажбата на Библията или дали Тръмп ще печели от подкрепата си.

Но републиканският кандидат за президент използва все по-нови подходи за набиране на средства през последните месеци. Това се дължи на факта, че дължи стотици милиони долари заради правни разправии.

Обтегнатите финанси на бившия президент получиха своевременен тласък за много милиарди долари във вторник

Тогава акциите на неговата социална медийна компания скочиха с повече от 50 процента минути след листването на Nasdaq.

Търговията с акциите на Trump Media & Technology Group бяха временно спрени. Тези мерки бяха необходими заради нестабилността точно след отварянето на пазарите.

Тръмп притежава 78,75 милиона акции в компанията, която е създадена от сливането на Trump Media с фиктивната компания Digital World Acquisition Corp.

Неговият дял от 69% в компанията струваше около 5,6 милиарда долара. Цената на акциите бе малко над 71 долара към средата на следобед.

Високата оценка на Trump Media & Technology Group дойде, въпреки че компанията отчете едва 3,5 милиона долара приходи през първите девет месеца на 2023 г.

Компанията загуби 49 милиона долара през същия период. Тя бе една от многото технологични стартиращи компании, изпаднали в трудни времена

Truth Social съобщи, че има около пет милиона активни ежедневни потребители към февруари тази година, малка част от трите милиарда ежедневни активни потребители на Facebook.

Източник: The Times/Превод: SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара