Българско семейство от Москва: Посещавахме често мястото на атентата, но в този ден…

Българско семейство от Москва: „Посещавахме често мястото на атентата, но в този ден… не бяхме там“, разказаха шоираните ни сънародници, които живеят и работят в руската столица.

Терористичният акт взе 133 жертви, сред които и деца, ранените и настанени по болници – стотици.

Йорданка и Диан са семейство стоматолози, които са в Москва от няколко десетилетия. Често посещавали мястото на атентата. Там правили научни изложби, ходили на концерти. 

„Това е някакъв ад, да вървиш с автомат и да разстрелват хора, които са отишли на концерт. Истински ад е това“, разказва Диан Иванов.

„Често ходим там. Там са нашите стоматологични изложби, ходили сме на концерти. Първата реакция е абсолютен шок“, посочва и Йорданка Чанева.

Петък вечер, около 20 часа, малко след публичната екзекуция, Йорданка и Диан се прибират от работа. Те са стоматолози в Москва от 30 години. Когато включили телевизорите не могли да повярват на това, което виждат.

„Бяхме много шокирани. Атентати се очакваха преди изборите. Имаше много, които са били предотвратени. Но атентат след изборите никой не е очаквал“, твърди Йорданка. А Диан допълва, че от 14 години всичко е спокойно.

Те често посещавали „Крокус сити хол“. Сградата е построена през 2009 година и може да побере близо 7 000 души. Йорданка завела майка си там, когато последно ги е посетила в Русия.

Сградата се намира в покрайнините на Москва. Дотам води околовръстното шосе на столицата и метростанция само с един вход и изход. Тъй като е извън града се оказва, че мерките за сигурност там са различни.

„За да влезете в един голям магазин, мол, кино, театър… винаги има металотърсачи. Има охрана. Ако сте с раница в метрото има скенер. Задължително се пуска раницата през скенер, за да се види дали се носи оръжие“, обяснява Йорданка.

Източник: Нова телевизия

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара