Костадинов категоричен: Смятам, че евроатлантическата шайка ще се разбере

Аз все пак смятам, че евроатлантическата шайка ще се разбере. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в кулоарите на парламента.

 

„Когато третият мандат дойде при нас,

ако въобще има такъв, няма да го бавим. Винаги сме казвали, че сме готови да вземем мандата и да съставим правителство. Важното е да има предсрочни избори. Дали ще са две в едно и на коя дата, това е без голямо значение. Нека да не забравяме, че нищо не е сигурно. Аз все пак смятам, че евроатлантическата шайка ще се разбере“, добави още Костадинов.

 

HristovHQ припомня, че парламентът прие отказа на Мария Габриел от поста министър-председател на България. Предложението беше прието от депутатите с 226 гласа „за“, 1 въздържал се и нито един против от общо 227 народни представители, присъстващи в залата. Това означава, че първият мандат остава неизпълнен.
По-късно стана ясно, че президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме Промяната – Демократична България” в сряда, 27 март, от 15:00 часа.
От „Продължаваме промяната – Демократична България“ предложиха втори, национален мандат с премиер, предложен от ГЕРБ-СДС, който да е приемлив и за двете коалиции. Но в кулоарите и Бойко Борисов, и Делян Пеевски, отрекоха възможността да подкрепят втори мандат и предрекоха предсрочни избори. Равносметката показва – пет от шестте партии в НС са за предсрочни избори, а шансът за редовен кабинет е все по-невъзможен.
БСП определиха случващото се като „политическо харакири“. „Като ви слушах, се сетих за един наш спор преди време от трибуната. Тогава ви казах: ”Правите толкова грешки, че ще върнете на бял кон Бойко Борисов във властта”. Тогава ми отговорихте, че Бойко Борисов на магаре няма да се върне във властта, камо ли на бял кон. Не само, че го връщате, но и му се молите да ви даде подаяние. Това беше публично политическо харакири”, подчерта лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара