Разгаданата смърт на кралете, тайни в пустините и ковачи на оръжия по HISTORY през април

Представяме ви анонси за акцентитe и премиерите през април 2024 по канал HISTORY.

Кралска аутопсия
От 28 април, всяка неделя, 22.45 ч.

Поредицата „Кралска аутопсия“ се завръща с професор Алис Робъртс, разследвайки причините за смъртта на четирима от най-известните британци – крал Джордж IV, кралица Мери I, крал Хенри IV и кралица Анна.
В основата на всяко разследване е подробна аутопсия, ръководена от съдебния патолог д-р Брет Локиър. Заедно с проф. Робъртс те търсят следи по тялото на монарсите, като се използва комбинация от протезни тела, актьори и етично придобити етични животински органи и се вземат предвид подробни исторически изследвания, за да се стигне до заключение как са починали тези исторически личности. Последните дни на монарсите са пресъздадени в „Кралска аутопсия “ с първокласни драматични възстановки. (4x60)

Тайни в пясъка
От 17 април, всяка сряда, 22.00 ч.

От изгубени древни градове до мистериозни геоложки формирования поредицата „Тайни в пясъка“ разглежда необикновени любопитни факти, които някога са били скрити в пустините на нашата планета. 
Пустините често остават на заден план, когато става дума за изменението на климата, но с повишаването на глобалните температури те са сред най-уязвимите места на планетата. 
Бурните пясъчни бури и ерозията все повече преобразяват сухите райони на Земята, като заедно с това на показ излизат изумителни открития.
Изследва се огромен геоглиф в пустошта на Австралия, в пустинята Атакама в Чили са открити мумифицирани останки на древни хора, наскоро намерена гробница в Египет води до изненадващо откритие, на западния бряг на река Нил са открити останките на десет древни крокодила, мистерията около милионите необичайни кръгове трева, намерени в негостоприемната пустиня Намиб, най-накрая има вероятност да бъде разгадана..  (6x60) 

Изковани в огъня
Нов сезон
От 2 април, всеки вторник, 21.15 ч.

Състезателното шоу „Изковани в огъня“ се завръща с нов сезон с най-добрите майстори оръжия с остриета в света, които се изправят един срещу друг, за да изковат уникални бойни изделия – от викингски бойни брадви през самурайски мечове до индиански кинжали с нокти. Във всеки епизод четирима нови състезатели се изправят един срещу друг, за да докажат, че могат да създадат определено оръжие по-добре от всички останали... и да го направят на ръка и в надпревара с времето. Строго авторитетно жури от експерти по оръжия оценява претендентите. Състезанието за създаване на най-доброто оръжие в епизода е едно пътуване през историята на оръжията при невъзможни времеви ограничения с взривоопасен финал. (7x60)

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара