Празнична програма в ефира на NOVA за 3 март

В Деня на Освобождението, 3 март, ефирът на NOVA ще предложи на зрителите специална програма. Начало на празничния ден в неделя ще даде „Събуди се“, чието издание ще бъде посветено на националния празник и ще продължи до обедната емисия новини в 12:00 ч. Част от предаването ще станат любопитни събеседници и интересни истории, a журналистите на NOVA ще направят зрителите свидетели на чествания от цялата страна и чужбина.

Водещ в студиото на „Събуди се“ ще бъде Марина Цекова, която ще даде думата на вдъхновяващи личности, сред които артистите Елена Петрова и Камен Донев, както и юридическия съветник на кралица Елизабет – Лорд Бризби, който е правнук на Тодор Бурмов – първият министър-председател на Княжество България. В сутрешния ефир предстои ексклузивна среща и с оперната певица, донесла много поводи за гордост на България, Соня Йончева. Навръх празника тя ще разкрие защо се чувства горда българка, а в събота зрителите ще проследят нейния откровен разговор с Мариян Станков – Мон Дьо. Любимите български актьори Владо Пенев, Теодора Духовникова, Малин Кръстев, Захари Бахаров, Бойко Кръстанов, Луиза Григорова и Юлиан Вергов ще представят специално за зрителите на NOVA едни от най-въздействащите български произведения – „Левски“ на Иван Вазов и „Обесването на Васил Левски“ на Христо Ботев като част от проекта „Поетите“. 

Водещ на изнесеното студио в „Събуди се“ на връх Шипка ще бъде Христо Калоферов, който ще покаже най-интересните моменти от честването на националния празник. Там ще се срещне и с българската алпинистка Силвия Аздреева – първата българка, покорила върховете К2 и Лхотце и втората българка, изкачила Еверест. 

Обедната емисия новини на NOVA ще обобщи най-важните информационни акценти до момента в 12:00 ч. 

Кулминацията на празника от площад „Народно събрание“, където ще се проведе тържествената заря-проверка, както и всички новини от празничния ден, ще бъдат проследени в Новините на NOVA в 19:00 ч. от водещите Даниела Тренчева и Христо Калоферов и репортерите на NOVA. 

В следобедните часове в студиото на „На фокус с Лора Крумова“ ще влязат атрактивни гости, които ще коментират едни от най-актуалните обществени теми от седмицата. Предстои среща със съдия Лада Паунова, която ще гледа делата срещу главния прокурор, както и Михаил Въжаров – баща на Кирил, чийто живот беше отнет пред дискотека „Соло“. Мария Йотова пък ще разкаже в чии вени тече едновременно кръвта на Раковски, Райна Княгиня и Софроний Врачански. На 3 март в студиото ще влязат още актьорът Камен Воденичаров и журналистът Наталия Симеонова. 

Веднага след централната емисия новини, журналистът Николай Дойнов и операторът Росен Илиев тръгват по стъпките на българските опълченци в специалното издание на „Темата на NOVA“ – „Българското опълчение – от Кишинев до Сан Стефано”. Каква е заслугата на българите за Освобождението от 1878 година? – Очаквайте истории за подвига на хилядите доброволци и за пътя им към победата.

В навечерието на празника в „Офанзива с Любо Огнянов” предстои среща с Теменужка Найденова, която от години шие български знамена и чиято майка е наричана третата Райна Княгиня. Адвокат Красимир Недев ще направи анализ на профила на хората, които поругават българските национални символи и ще отговори на въпроса как тези символи са защитени от закона. А специално издание на предаването „Социална мрежа“ ще отведе зрителите на разходка в експозицията на Националния исторически музей за Възраждането, което води до Освобождението. 

В дните около националния празник, зрителите ще могат да се насладят и на два премиерни за телевизионния ефир български филма, които ще бъдат излъчени веднага след края на вълнуващите епизоди на най-позитивното риалити „Един за друг“. В събота от 22:00 ч. базираната на реални събития история в „Пепел върху слънцето“ ще срещне публиката с д-р Стефанов (Юлиан Вергов), който е обвинен в лекарска грешка след рискована операция. С разплитането на случая се заема журналистката Антония (Силвия Петкова), а целта й е да достигне до истината. Част от звездния актьорски състав са още Ники Илиев, Павел Поппандов, Николай Станоев, Стефан Денолюбов, Ирини Жамбонас и други.

В неделя от 23:00 ч. пък ще бъдат пресъздадени исторически моменти от българската действителност в края на Втората световна война във филма „Останалото е пепел“. За да вземе интервю от видния български политик, дипломат и финансист Атанас Буров (Асен Блатечки), в София пристига американският репортер Джордж Смит (Нейтън Купър), който попада в поредица от интересни ситуации с неочаквани развръзки, романтична изненада от съдбата и много обрати, които оставят следи за цял живот. 

Не пропускайте празничната програма на NOVA на 3 март!

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара