„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

Наричаха ги избори с предизвестен край. Защото всички знаеха кой ще продължи да управлява Руската федерация и след вота. Безгранична ли е любовта към Владимир Путин? Или събитията след анексирането на Крим и войната в Украйна все пак накараха част от руското общество да се противопостави на режима? Тази събота в „Темата на NOVA” журналистът Ина Гълъбова и операторът Димитър Василев търсят отговорите в Латвия, където убежище намират хиляди руснаци. Голяма част от тях тръгват към границата, след като стават мишена на руските власти. 

Екипът на NOVA влиза в таен медиен център, в който работят укриващи се журналисти. За неизвестните около събитията през последните 10 години говори един от първите петима журналисти, обявени в Русия за чуждестранни агенти. Междувременно, липсва официална статистика колко хора вече са напуснали страната, заради страх от репресии. По данни на независими социолози, става дума за между 600 000 и 800 000 руснаци – повечето от тях високообразовани. Какво ще промени тази нова вълна? Очаквайте „Новата вълна” в събота, след централните новини в 19:00.

Гледайте „Темата на NOVA“ – на 23 март, веднага след Новините на NOVA.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара