Великите мистерии на човечеството и жените на фронта по VIASAT HISTORY

От библейски истории, като изгубените племена на Израел, до исторически мистерии, като търсенето на Ел Дорадо - и от исторически личности, като Клеопатра, една от най-видните кралици в древността, до съвременни градски легенди като, Голямата стъпка, йети и зомбитата – новият сезон на „Митове: Великите мистерии на човечеството“ по Viasat History - от 14 март - изследва необясними събития и древни легенди, като археолози, историци и дори авантюристи се опитват да разгадаят митовете.

„Втората световна война – жените на фронта“ – поредица в три части от 18 март - изследва безстрашието и неизвестните истории на забележителните жени пилоти, журналистки, партизанки и шпионки, които са се сражавали, летели и загинали през Втората световна война.
 
Copyright © ZDF

Митове: Великите мистерии на човечеството
Премиера от четвъртък 14 март в 22:00 ч.

Сезон: 3
Брой епизоди: 12 x 60 мин.
Жанр: Документален/ древна история/ експедиции
Оригинално заглавие: Myths: Great Mysteries of Humanity
Година: 2023

Големите митове са ни завладявали от хиляди години; необясними феномени, места, забулени в мистерия, и супергерои ни удивляват, но какво би било, ако легендите се окажат нещо повече от измислица? Изследователи по целия свят работят за разкриването на най-големите мистерии на нашето време. Във всеки епизод от този сериал учените откриват древни гробници, изследват артефакти и тръгват на експедиции в търсене на произхода на легендите. От библейски истории, като изгубените племена на Израел, до исторически мистерии, като търсенето на Ел Дорадо - и от исторически личности, като Клеопатра, една от най-видните кралици в древността, до съвременни градски легенди като, Голямата стъпка, йети и зомбитата - този сериал изследва необясними събития и древни легенди, като археолози, историци и дори авантюристи се опитват да разгадаят митовете.
 
Copyright © Woodcut Media

Втората световна война - Жените на фронта
Премиера от понеделник 18 март в 22:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ исторически/ биографичен/ военен
Оригинално заглавие: WWII - Women on the Frontline
Година: 2023

Този сериал от три части изследва безстрашието и неизвестните истории на забележителните жени пилоти, журналистки, партизанки и шпионки, които са се сражавали, летели и загинали през Втората световна война. Сериалът хвърля най-накрая светлина върху някои от най-опасните, смели и неписани истории на жените, водещи битката, противопоставяйки се на очакванията, преодолявайки предразсъдъците и често превъзхождайки своите колеги.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара