Свидетели сме на деградацията на една шизофренична клика

Свидетели сме на деградацията на една шизофренична клика. Видяхме Денков, почти разплакан, да прави извънредни обръщения, да ни плаши, да се моли, да се вкопчва във властта, да поставя ултиматуми

Същите, които най-много държаха с промените в Конституцията да се ограничат правомощията на президента, сега се молеха на Радев да ги измъкне от кашата, която са забъркали

През последните месеци ПП и ДБ минаха през всякакви опити да се задържат в управлението и ротацията да се осъществи. Когато ГЕРБ, все пак, проявиха малко здрав разум и решиха да сложат край на тази мъчителна сглобка, партиите на Христо Иванов и Кирил Петков/Асен Василев продължиха да дълбаят дъното.

Въпреки всички разкрития, станали ясни през последните седмици и дни, касаещи както техни лица във властта, така и сериозни подозрения за крупни злоупотреби, връзки с контрабандисти и различни схеми, това не им попречи най-безцеремонно, напълно лишени дори от капчица морал, да се обърнат и към президента Румен Радев, да не издава указ за назначаването на служебното правителство на Димитър Главчев, защото според тях, ако го назначи, ще застане срещу интересите на обществото.

Същите, които най-много държаха да се извършат промените в Конституцията, особено много – да се ограничат правомощията на президента, сега се молеха на Радев да ги измъкне някак от кашата, която са забъркали. Същите, които не искаха той да има избор какъв служебен премиер да определи, сега се жалват, че назначеният от него бил партийна фигура, свързана с ГЕРБ. Клети човечета, именно благодарение на вашите по-ранни действия, други варианти нямаше. Дебили, сър, завършени дебили!

В безсилието си, макар и вече да нямаше как и кой да даде крачка назад, те прибегнаха и до отдавна познати им прийоми. Стигна се дотам, премиерът в оставка Николай Денков да се жалва на посланиците по казуса за уличения във връзки с обвиняемия за контрабанда главен секретар Живко Коцев, на която среща той е изложил, разбира се, версията на ПП и ДБ – Коцев е набеден, паднал е жертва на хибридни атаки.

За да бъде по-убедителен, Денков е включил популярната в последните години адженда, че за всичко, което се случва у нас, причината е Русия, заявявайки пред представителите на страните членки на ЕС, Представителството на Европейската комисия и посланиците на Великобритания, Украйна и САЩ, че корупцията у нас е свързана само с Русия.

Та, уважаеми читатели, ако през последните седмици сте си изградили друго мнение, веднага го коригирайте. Всякакви пачки, снимки, признания, данни от СРС-та, това е просто поредната хибридна атака на Русия спрямо нас. Ако не бяха те, корупция в страната ни нямаше да има!

И ако допреди няколко месеца именно Денков правеше впечатление на един от най-разумните из редиците на „Промяната“ и сие, този му ореол рязко избледня. Видяхме го почти разплакан, видяхме го да прави извънредни обръщения, видяхме го да ни плаши, да се моли, да се вкопчва във властта, да поставя ултиматуми. Накрая го видяхме да отрича видяното и чутото, на което всички ние бяхме свидетели, видяхме го да разпространява не просто неверни, а опасни за сигурността на страната ни клевети, че се въртели слухове, че ДАНС прикрива канали за наркотици. Накрая го видяхме и да дезинформира посланици, опитвайки се издейства реабилитация на крайно компрометирано лице, замесено в престъпни схеми.

Разбира се, министър-председателят в оставка не беше единственият, който окончателно се компрометира с думи и действия, но именно неговото падение най-ясно демонстрира безсилието в редиците на ПП и ДБ, което вече достигна шизофренични прояви, като тази да се изредят всички от коалицията да пишат статуси в подкрепа на Живко Коцев – разбирайте, на човек, за когото има основателни съмнения и информация, че е замесен в контрабанда. Но така се получава, когато властта е по-важна от честта…

Вероятно вече сте забравили и че министърът на електронното управление в оставка Александър Йоловски още ходи с охрана, което наскоро потвърди самият той. Миналата година стана ясно, че Кирил Петков го е заплашвал, намесвайки включително и сина на Йоловски в заканите си. И именно такива хора допреди часове ни управляваха. И отново искат да го правят…

ПП и ДБ тотално са се самозабравили, а с поведението си, освен, че нанасят непоправими щети на цялата политическа система у нас, допълнително девалвират и без това загубеното доверие на избирателите у нас, което ясно личи от апатията, от ниската избирателна активност по време на избори, от цялостното отвращение на всеки нормален човек у нас.

За тях няма значение какви обещания са давали – включително и на избирателите, това е незначителна подробност, която в зависимост от обстоятелствата подлежи на промяна. Няма значение и през какво ще минат, за да постигнат целите си, без значение дали говорим за злепоставяне на страната или пък на сключването на сделки и даването на съгласия, които в близко бъдеще ще се окажат пагубни за България.

Свидетели сме на деградацията на една шизофренична клика, която час по-скоро трябва не просто да бъде премахната от управлението, а изцяло и завинаги от политиката у нас.

Автор: Виктория Георгиева, trud

Позицията в този коментар отразява личното мнение на автора и може да се различава от тази на HristovHQ

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара