Слънчева неделя ни очаква

Слънчева неделя ни очаква. Около и следобед над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°, по Черноморието 20°-24°, в София – около 26°. Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево,

около и следобед с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 20° и 24°. Температурата на морската вода е около 15°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.
В планините ще бъде предимно слънчево, следобед с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 10°.

В началото на новата седмица вятърът ще се обърне от юг-югозапад,

ще бъде до умерен и с него ще се затопли още, дневните температури ще достигат и надхвърлят 30°, в отделни райони до 33°-34°.

Валежи се очакват привечер във вторник, само на отделни места, както и в сряда – в западната половина от страната – ще са придружени от гръмотевични бури, възможни са и градушки, както и локални значителни количества. Вятърът ще се усили и дневните температури там рязко ще се понижат.

Източник: НИМХ

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара