Безгрешен Синер лиши от титла великолепния Григор в Маями

Най-добрият ни тенисист зауби финала на турнира в Маями от Яник Синер с 3:6, 1:6. Григор Димитров не успя да спечели втора титла в кариерата си от сериите „Мастърс 1000“. След като в хода на надпреварата демонстрира блестяща форма. В рамките на няколко дни Гришо срази трима представители на топ 10. Гигантите в световната ранглиста, а именно Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев. Снощи Григор имаше срещу себе си безгрешна машина от Италия. Логично не можа да се противопостави на шампиона от Australian Open, който има само една загуба от началото на сезона.

Въпреки поражението, Гришо ще се завърне в топ 10 на ранглистата от утре за първи път от 2018 година. С победите до момента той си гарантира, че ще изпревари Стефанос Циципас и Алекс де Минор и ще се настани на деветото място. От изиграните 4 мача между Григор Димитров и Яник Синер, предимството е на страната на италианеца – 3:1. Григор се наложи в дебютната им среща през 2020 година в Рим, но през миналия сезон Синер записа две победи срещу родната звезда – в Маями и в Пекин.

Преди настоящото издание на турнира, Димитров никога не беше преодолявал осминафиналите в Маями. Любопитното е, че през миналата година той отпадна именно от Синер, който пък имаше два загубени финала на „Хард Рок Стейдиъм“. Тази вечер обаче италианецът показа изключително високо ниво на игра и затвърди мнението, че в момента е най-силният тенисист в света.

Италианецът направи 4 аса срещу 6 на Григор, но беше много по-ефективен на първи сервис (88%). Синер отрази единствената точка за пробив, която се откри пред съперника му и в същото време спечели 4 пъти подаването на българина. Новият шампион допусна само 9 непредизвикани грешки, а тези срещу името на Димитров бяха 23.

Източник: sportal.bg

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара