Колко дълго алкохолът остава в тялото

Колко дълго алкохолът остава в тялото? Въпреки че алкохолът се измерва в единици, не е възможно да се определи колко алкохол можете да пиете и да останете под лимита.
Алкохолът влияе на всеки по различен начин, в зависимост от вашето тегло, възраст, пол и метаболизъм. Видът алкохол, който пиете, дали сте яли наскоро и дори нивата на стрес могат да променят влиянието на алкохола.

Консумацията на твърд алкохол

има по-изразен ефект върху способността за управление на МПС. Една пинта (50 ml) дестилат с алкохолно съдържание около 40% ще изисква около 1 до 2 часа за метаболизиране на алкохола в тялото. Ако един човек трябва да изпие две халби и половина твърд алкохол, се препоръчва безопасното шофиране да се увеличи на поне 2 до 4 часа, в зависимост от индивидуалните фактори.

Алкохолът значително влияе върху концентрацията,

времето за реакция и цялостната способност за шофиране, увеличавайки риска от злополуки.
Най-доброто, което можете да направите, е дрегер, който ще изчисли колко точно алкохол все още имате в кръвта си. Трябва да внимавате и за остатъчния алкохол.

В Англия, Уелс и Северна Ирландия надхвърляте ограничението за шофиране в нетрезво състояние, ако имате над:
80 mg алкохол на 100 ml кръв
35 микрограма алкохол на 100 мл издишан въздух
107 mg алкохол на 100 ml урина

В Шотландия тези граници са по-ниски и в по-голяма степен съответстват на други европейски държави:
50 mg алкохол на 100 ml кръв
22 микрограма алкохол на 100 мл издишан въздух
67 mg алкохол на 100 ml урина

Около час отнема на черния ви дроб да преработи 1 единица алкохол. Стандартните мерки за бира и вино са около 2-2,5 единици, така че на тялото ви отнема два пъти повече време, за да премахне алкохола.
Въпреки че може да се чувствате добре, алкохолът може да остане в кръвта ви до 6 часа след последното ви питие и в дъха ви до 24 часа.

Източник: The Sun, Confused /Превод:SafeNews

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара