Става страшно: Медведев посочи Макрон за спонсор на масовата екзекуция в „Коркус“

Става много страшно: Медведев посочи Макрон за спонсор на масовата екзекуция в „Коркус“.

Според Дмитрий Медведев, който е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия „Макрон и редица западни лидери са спонсори на атаката в „Крокус“ и за това няма прошка“

Медведев заяви в своя канал в Telegram, че „френският президент Еманюел Макрон и редица други западни лидери са спонсори на ужасяващата терористична атака в Руската федерация“, като отбеляза, че „операциите на френския президент с режима на Бандера са съучастници в трагедията“, предаде РИА Новости.

„Подпомагане и съучастие: да, поне същият Макрон. Неговата реторика, неговите действия и най-вече санкциите му за тайните операции с режима на Бандера могат да бъдат квалифицирани като подстрекателство към терористичната атака от 22 март…. Ясно е, че Макрон и редица други западни лидери са спонсори на тази ужасяваща терористична атака. За това няма прошка“, пише той

Терористичното нападение в концертната зала „Крокус Сити Хол“ в Красногорск край Москва беше извършено на 22 март. Нападателите откриха огън с автоматично оръжие по хората в сградата и подпалиха залата. По последни данни от масовата екзекуция са загинали 145 души. Отговорност за атаката пое „Ислямска държава“.

Руският президент Владимир Путин заяви, че „Русия е изправена не просто пред внимателно планирано терористично нападение, а пред подготвено и организирано масово убийство на цивилни граждани“. Путин се закани, че „всички извършители, организатори и поръчители на това престъпление ще бъдат справедливо и неизбежно наказани“.

Източник: Фокус

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара