От днес без хартиени рецепти в аптеките

От днес без хартиени рецепти в аптеките. Изключения няма да се допускат нито за лекари, нито за зъболекари, които да изписват лечение на хартиена рецепта. Не се предвижда и удължаване на хартиените рецепти.

Системата е тествана и може да работи и офлайн.

При офлайн режим рецептата ще се запазва в мобилното устройство и когато се възстанови връзката с интернет, ще се изпраща към здравната информационна система.

За да получи лекарствата си, пациентът трябва да съобщи ЕГН-то си и датата на издаване на рецептата.

HristovHQ припомня, че лекарите вече имат възможност да предписват електронни рецепти през мобилното приложение eRx дори и да няма интернет връзка, съобщиха от пресцентъра на „Информационно обслужване“.
Новата функция облекчава значително медицинските лица и пациентите при домашни посещения и спешни случаи, особено в трудно достъпните райони, отбелязват от компанията. При офлайн режим електронната рецепта се запазва локално на мобилното устройство на медицинския специалист и когато връзката с интернет бъде възстановена, тя се изпраща към Националната здравноинформационна система (НЗИС).

Изписаната рецепта веднага попада в електронното здравно досие на пациента и може да бъде изпълнена от всяка една аптека, което спестява време и разходи на лекарите и гражданите. Чрез еRx лекарите могат да изпишат електронна рецепта по всяко едно време и от всяка една точка, без да е необходим достъп до компютър с медицински софтуер. Новата версия на мобилното приложение включва също и подобрения в интерфейса, свързани с данни за пациента, предписани лекарства и инструкции за прием на предписаните медикаменти.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара