Сираков внесе спокойствие в синята общност

Ръководството на Левски, в частност собственикът на клуба Наско Сираков, изпълнителният директор Даниел Боримиров и членът на Управителния съвет Борислав Георгиев дадоха пресконференция, която започна в 11:00 часа. В началото на брифинга босът на „сините“ обяви, че Левски е изплатил цялата главница към дълга към НАП и вече не текат лихви. Освен това са разплатени други задължения, като погасените суми общо са около 13 милиона лева.

„ПФК Левски е платил главница 6 342 000 лева към НАП. В момента за пръв път Левски не дължи нито една стотинка главница, която да носи лихви. Миналата година по това време ни се трупаха много – 2500 лева на ден. Текущи задължения през тази една година са платени 4 004 000 и 2 500 000 милиона са платени към дистрибуртори и доставчици. Общо 13 милиона лева. Затова нашата скамейка е къса и играем с 13-14 човека. Първостепенната задача, която си бяхме поставили се справихме блестящо“.

Остават още 4 милиона лева лихви към НАП, както и над 2 милиона лева към Столична община. Дългът към градската управа ще бъде разсрочен за 3 години, като решението трябва да бъде взето утре. „Ще изнеса само някои цифри, които вълнуват синята общност. За последната една година ПФК Левски е платил над 6 млн лева по така наречената главница. Левски не дължи нито една стотинка, към която да дължи лихви. Освен това, текущи задължения през тази една година са платени 4.04 млн. Над 2 млн са платени към дистрибутори и просрочени задължения, общо близо 13 милиона лева. Аз бях казал, че най-важният мач на Левски е с НАП. И сега мога да съм доволен, че този мач е спечелен“, обяви Сираков.

Нещо повече – собственикът даде дума, че ще се инвестират повече средства в селекция на футболисти, за да може тимът да се завърне в битката за челните места. „Когато сме платили 13 милиона лева дългове, е нормално скамейката ни да е къса и да играем с 13-14 човека. И аз дължа едно извинение към треньора на Левски. Че занапред няма да поглежда към резервната скамейка и там да има един-двама играчи, които да могат да променят резултата. През пролетта ще бъдат привлечени минимум петима нови играчи. И всеки, който бъде продаден, ще бъда заместен адекватно“, обеща Сираков.

За финал босът обяви, че клубът вече е излязъл от будната кома и върви в правилна посока. „Искам дебело да подчертая, че клубът не трупа нови дългове. Много важно беше Левски да изчисти имиджа си и се радвам, че успя“, обобщи собственикът на „сините“. От клуба също така заявиха, че подкрепят идеята вечните дербита с ЦСКА да се играят без гостуващи фенове, за да се избегнат тежки инциденти като тези с обстрела с ракети от последния мач в неделя. Също така Николай Костов ще остане начело на „Левски“, като договорът му ще бъде удължен в близките дни.

Източник: corner.dir.bg

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара