„Необикновеното с Дан Акройд“ с нови удивителни истории по HISTORY Channel

Изключително забавната и интелигентна поредица разкрива редица необичайни факти за най-странните места, хора, предмети и събития в човешката история, представени чрез характерния за Акройд почерк. HISTORY Channel ще излъчва новите епизоди на „Необикновеното с Дан Акройд“ –  едночасов нехудожествен сериал - всяка неделя от 22.00ч. Автор, изпълнителен продуцент и водещ е всепризнатият актьор и писател Дан Акройд.

От фантастични хора и същества до странни места и необичайни изобретения, поредицата от 10 епизода отговаря на въпросите „Кой?“, „Защо?“ и „Как?“ за някои от най-необикновените и удивителни случки в човешката история. Новите епизоди ще се излъчват всяка неделя от 22.00ч. по HISTORY Channel.

„През живота си открих, че всеки обича легенди, противоречащи на логиката. И в тази поредица представяме точно това - набор от най-странните истории познати някога.“, споделя Дан Акройд. „Като запален зрител на HISTORY Channel съм развълнуван да си партнирам с техния превъзходен изследователски екип и отличните създатели на програми, за да представя 100% истински зашеметяващи умопомрачители за човешката история. „Необикновеното“ обещава стимулиращо и забавно изживяване пред телевизора.“

Това невероятно и интелигентно предаване разкрива редица необичайни факти за най-странните хора, места, предмети и събития в човешката история, представени с характерния за Акройд почерк. От голямото наводнение с меласа в Бостън през 1919г., когато 8-метрова приливна вълна от сироп разрушава цял квартал, до танцуващата епидемия от чума през 1518г. Тези привидно празни приказки могат да изглеждат невероятно, но са 100% верни. Точно както операцията с 300% смъртност или падащият пудел, убил трима души.

В десетте си епизода „Необикновеното с Дан Акройд“ отвежда зрителите на умопомрачително пътешествие. То разкрива най-причудливите, но истински истории в миналото и настоящето, оживени чрез динамичното пресъздаване на факти, увлекателни графични материали, вълнуващи архиви и забавни, остроумни коментари. Експертите от сериала се потапят в историческите записи, за да обяснят „как“ и „защо“. Към тях се присъединяват  телевизионният водещ и автор на програми за хранене Адам Ричман, звездата от „Jeopardy!“ Остин Роджърс, специалистът във флората и фауната Джеф Музиал, писателят и историк Мич Хоровиц, телевизионният водещ Дон Уайлдман, спортният журналист Карита А. Дейвидсън, египтологът и награждаваният документалист Рами Романи и не на последно място - активистът и професор по история в университета Сейнт Томас - д-р Йохуру Уилямс.

Поколения наред учените и историците са били запленени от идеята да разкрият истината зад някои от най-странните събития в света и реалния живот. Водена от Акройд, поредицата включва динамични визуализации, архивни изображения и интервюта с експерти. Предаването разкрива някои от най-мистериозните и нереални изобретения, същества, хора и неща в историята. От 440-килограмова сирийска мечка, превърнала се във войник, до мъж, оцелял след като е бил прободен в главата със 109-сантиметров железен прът. Историите може да изглеждат невероятни, но са 100% верни.


Въпроси и отговори с Дан Акройд за неговото предаване

Дан Акройд разказва на HISTORY за поредицата, интереса му към спиритуализма и разкрива професионалните рискове на това да си ловец на духове. 

Можете ли да опишете първата част от Вашето шоу? 

Представлява кратко изложение на някои от най-необичайните неща, които някога са се случвали на човешки същества. Тук има истории, които наистина се противопоставят на вярванията, като мексиканския остров на куклите, който до такава степен е обитаван от духове, че хора са умирали след посещаването му. От лондонското бирено наводнение от 1814г., което убива осем души, след като 700 тона течност са се излели по улиците на Св. Джайлс, до голямото наводнение с меласа в Бостън през 1919г., когато вълна от сироп разрушава цял квартал. Освен това има и истории, които всички помним - като пилето без глава Майк и разкази за необясними оцелявания и спортни подвизи.

Сериалът е пълен със странности, но всичко е истина. Това ме привлича. Не е фантазия, не е измислица, всичко се е случило.

Бихте ли посетили някои от местата, описани в поредицата? 

Нито едно от тях! Някои са направо адски. Кой би искал да дори само да припари наблизо? Обичам сериала, защото самият аз съм зрител в удобството на своето кресло. Това е за хората, които искат да се облегнат в стола си и да кажат - „Уау, това шоу ме отвежда на места, от които съм очарован, но никога не искам да посетя“.

Кой е най-невероятният факт, който сте научили, докато сте били част от предаването? 

Има толкова много страхотни неща. Например научих, че правителствата се интересуват от необичайното и невероятното. Японското правителство търсело огромната змия, която тормозела риболовните кораби край бреговете на Япония. Между 1946 и 1951 г. девет кораба изчезват в Японско море и това се дължи на тази перната подводна змия, която очевидно е била нещо като митичното морско чудовище Кракен.

Има паранормални инциденти, изследвани в шоуто, но зрителите може да не знаят, че имате семейна връзка със спиритизма и паранормалното.

Моят прадядо беше едуардианец спиритуалист и често провеждаше сеанси в старата ни селска къща на север от града. Интересът към необикновеното се предава на всяко поколение от семейството ми.

Вярата на спиритуалистите е, че душата или енергията на душата оцелява след смъртта и че съзнанието на починалия оцелява, за да може да достигне и да се свърже с тези от нас, които са все още живи. Вярвам в това.

Имали ли сте паранормално изживяване някога? 

Никога не съм виждал призрак, но съм виждал това, което смятам, че са тръби от ектоплазмена светлина. Имам страхотна снимка на мен и баща ми в старата ни селска къща. Това е доста ярка картина точно на ектоплазмена тръба. 

Говорейки за ектоплазма, доколко Вашият спиритуалистичен произход Ви повлия да напишете и участвате в „Ловци на духове“?

Без съмнение ми повлия. Аз съм от семейство, което вярва в задгробния живот и това ме накара в крайна сметка да го напиша. Мога да Ви кажа, че светът не знаеше какво е ектоплазма, докато не излезе този филм. Ловците на духове запознаха целия свят с термина. И дори само поради тази причина е страхотно, че този филм съществува.

Според Вас какво влияние са имали „Ловци на духове“ за повишаване на осведомеността за паранормалното?

Вярвам, че повечето от обществата на ловци на духове в Северна Америка са се появили, в следствие на това, че ние отворихме съзнанието на света за истинските професионални изследвания на призраци през вековете.

След няколко дни ще видим премиерата на „Ловци на духове: Замръзналата империя“. Очаквате ли с нетърпение да си сложите отново протонната раница?

Не. Тя тежи 68 килограма! Ужасно трудно е да носиш това нещо. Предпочитам да ми напишат роля, в която имам по-малко оборудване. Но засега нося бойните ботуши и протонната раница. Тежи ми на гърба и смазва гръбнака ми, но се радвам, че хората все още се интересуват какво се случва с Ловците на духове - старите и новите. Няма да се оплаквам твърде много, докато влизам в гащеризона, но ще ме чуете да стена, ако трябва да сложа отново раницата. Тежка е.

От коя история, включена в поредицата, би станал страхотен филм?

Островът на куклите. Това може да е красива история на ужасите. Толкова е зловещо. А в „Да оцелееш в невъзможни обстоятелства“ има страхотна история за оцеляване с човек, който е бил в обърнат с главата надолу кораб на дъното на океана в продължение на три дни.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара