„В новата реалност” в „Темата на NOVA“

Как изкуственият интелект ни променя? Как влияе върху начина, по който виждаме реалността? Тази събота в „Темата на NOVA” репортерът Георги Карамфилов и операторът Виктор Петров ще потърсят границата между света, който познаваме и този, създаден от изкуствения интелект. 

Преди година умният чатбот буквално взриви света на технологиите. Днес изкуственият интелект е навсякъде – от автоматизираните системи в производството и транспорта, през генерирането на несъществуващи изображения, текстове, реклами – до разработването на хуманоиди и компютърни програми, които твърдят, че възприемат себе си като…. хора. 

Новата реалност, в която живеем, крие и сериозни рискове, към които законодателството все още се опитва да се адаптира. Оказва се, че дори това, което виждаме и чувстваме, може да е илюзия, създадена от умните машини. Екипът на NOVA прави експерименти с помощта на бял хакер, за да провери какви други опасности крие новата реалност. 

Очаквайте „В новата реалност” в „Темата на NOVA“ на 20 април, веднага след Новините на NOVA в 19:00 часа.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара