Подготовката за „Да изчистим България за един ден” продължава

Традиционната инициатива ЧистоЗнаие, част от кампанията „Да изчистим България за един ден”, ще се проведе и тази година.
Образователният тур включва поредица от събития в цялата страна, свързани с неформално и забавно обучение за опазване на околната среда, разделното и безопасно събиране на отпадъци и др. Целта е да се изгради съзнанието на децата от детските градини и началните училища и тяхното отношение към местата, на които живеят и начина, по който се грижат за своите отпадъци. Тази година 45 общини ще имат възможност да се включат в тура на ЧистоЗнаието.

На сайта daizchistim.bg специална секция, подготвена с помощта на Министерството на околната среда и водите, дава полезни съвети и насоки как да се грижим за отпадъците, къде да ги изхвърляме и рециклираме. В специалната секция „ЧистоЗнаие в действие” дава насоки и идеи как малка промяна на навици може да направи ежедневието по-зелено и запазващо природата. И тази година към ЧистоЗнаието ще се присъедини 3D автобуса на Екопак. Оборудван с най-съвременна техника за 3D прожекции и Dolby Surround аудио, бусът ще обикаля страната, за да образова деца и младежи в грижа за околната среда.

За ЧистоЗнанието:
ЧистоЗнанието стартира като подготовка на първата национална кампания по идея и с помощта на доброволци студенти по педагогика и връзки с обществеността от Софийски университет. Към тях традиционно се присъединяват популярни лица ефира на bTV – участници в Гласът на България, Емо Чолаков и др.

Записването за участие може да стане от общините в България на сайта daizchistim.bg. А специални часове по ЧистоЗнание ще се проведат в моловете в София, Варна и Бургас.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара