Cartoon Network дава "зелена светлина" на четвърти и пети сезон от "Невероятният свят на Гъмбол"

Четвърти и пети сезони на многократно отличаваната и разпространена на територията на ЕМЕА продукция на Cartoon Network


Днес Cartoon Network EMEA даде „зелена светлина“ на четвърти и  пети сезон на световния хит – анимационната поредица „Невероятният свят на Гъмбол“, преутвърждавайки традиционно силната комедийна насоченост на ТВ канала. Произвежданата във Великобритания семейна ситком комедия се превърна в световен хит още с премиерата си през 2010 г. и вече се излъчва по каналите на Turner в 126 държави.

Cartoon Network EMEA е заявил продукцията на 40 бр 22-минутни епизоди за четвърти и пети сезони на предаването, което отнесе у дома 24 международни награди, в това число и 5 от BAFTA. Производството на епизодите ще се осъществи в студиото на Cartoon Network EMEA - Great Marlborough Productions в Шордич, Лондон и започва от юни 2014 г. Продукцията трябва да бъде завършена през 2015 г.

В момента във Великобритания тече вторият сезон на „Невероятният свят на Гъмбол“ – поредицата, която по находчив начин комбинира сцени, заснети „на живо“ с 2D и 3D анимация, за да ни пренесе в епицентъра на приключенията на енергичното и безстрашно синьо коте – Гъмбол и неговото нестандартно семейство – сем. Уотерсън. Поредицата е създадена от Бен Бокеле, изпълнителен продуцент е Сара Фел, а режисьор – Мик Грейвс.

В страните от ЕМЕА, между януари и март 2014 г, в праймтайм пояса, предаването достигна 36.5 милиона зрители, което го постави в Топ 5 на 8 от единадесетте канала в EMEA за съответния период.*

Пaтрисия Идалго – Старши Вицепрезидент и Ръководител направление „Детско съдържание и Творческа дейност“ в Turner Broadcasting System EMEA - коментира: „Невероятният свят на Гъмбол“ е една от малкото ситком семейни анимации за деца, които представят чистосърдечната, умилителна и сюрреалистична детска перспектива по отношение на обикновения живот; чрез нея както хлапетата, така и възрастните лесно се разпознават в героите. Забавните сюжети, страхотните герои и уникалната стилистика на епизодите на Гъмбол продължава да привлича зрители от цялото земно кълбо. Двата сезона, излъчени в 126 страни, както и третият, който е на път за световната си премиера, ни правят изключително горди да възложим продукцията на още два сезона на нашето CN студио във Великобритания, които със сигурност ще превърнат в безценно допълнение към съкровищницата ни.”

Бен Бокеле, Създател на поредицата „Невероятният свят на Гъмбол“, добавя: “Това е страхотна новина! С огромно нетърпение очаквам да започна работата по новите два сезона на „Невероятният свят на Гъмбол“ заедно с нашия фантастичен екип. Имаме големи планове за това предаване и дори вече подготвяме новите епизоди. Бих искал да благодаря на Cartoon Network за това, че са компания, която истински подкрепя своите предавания и творци и предварително да се извиня на семейството ми за всички шеги за тяхна сметка, които ще излязат на екран.“

„Невероятният свят на Гъмбол“ проследява живота на сем. Уотерсън през странностите и чудесата на градчето Елмор. Това са Гъмбол, безработният му татко – Ричард, претоварената с работа майка – Никол, четиригодишното гениално зайче – сестричката му Анаис и Дарвин – златната рибка, която от домашен любимец се превръща в член от семейството в момента, в който му порастват крачета.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара