Премиерите през юли по National Geographic Channel

Снимка: National Geographic Channel
Представяме Ви премиерните заглавия по National Geographic Channel за следващият месец.


Амиши: В разрез с традицията (10x60)
от 8-ми юли, вторник, 20:55 часа
премиера на поредицата

Нужна е много смелост, за да изоставиш единствения живот, който познаваш и да започнеш онзи, заради който са ти казали, че ще отидеш право в ада. Малко вероятно е отново да общуваш нормално със семейството си. Да обърнеш гръб на общността на амишите е огромно начинание - избор, който изисква задълбочен размисъл. В новата поредица от десет епизода „Амиши: В разрез с традицията” ще видите изпитанията и премеждията на хора, които са взели решението да напуснат общността. Заради религиозните си вярвания, повечето амиши отказват да бъдат фотографирани или заснемани. Дори бившите им съмишленици рискуват да бъдат отхвърлени завинаги от семейството и обществото си, ако застанат пред камерата. Онези, които ще видите в това предаване, поемат този риск.

Изгубените съкровища (10x60)
от 11-ти юли, петък, 20:55 часа
премиера на поредицата

Кърт Дусет и Кинга Филипс се отправят на пътешествие из Съединените щати с мисия да разкрият удивителните истории на лични съкровища, принадлежащи на обикновени хора. Във всеки град те избират най-ценното съкровище, чието място е в музея.

ПРЕДАВАНИЯ ПРОДЪЛЖАВЩИ през ЮЛИ

Непобедимите (9x60)
всяка сряда, 21:55 часа
нови епизоди

Всяка седмица, най-добрите американски фирми влизат в схватка с ценните си продукти. Супер подсилено стъкло, устойчиво на взрив, се изправя срещу изключително силна водна струя. Цистерна с вакуумна помпа, способна да засмуче 10 кубични метра вода за една минута, се състезава с електрoмагнит с товароподемност 9 тона. Огнеупорен плат поема предизвикателството на нажежена военна горелка за газокислородно рязане. Кой ще спечели в схватката на „Непобедимите”?

Търсачи на съкровища (9x30)
всеки петък, 21:55 часа
нови епизоди

На 4700 м. надморска височина има 50% по-малко кислород, два пъти повече удари от мълнии, ураганни ветрове и съкровища, които очакват да бъдат открити. Планината Антеро в Колорадо е дом на най-богатите и многобройни находища на скъпоценни камъни, но намирането им не е лесна задача. Въоръжени с малко повече от собствените си ръце и железни прътове, тези съвременни търсачи на съкровища продължават 150-годишната традиция на предшествениците си. Те се борят с майката природа, свлачища и крадци, с надеждата да забогатеят. Вижте как търсят топаз, аквамарин и опушен кварц в най-високите и опасни находища на скъпоценни камъни в Северна Америка.

Иманяри II (28x30)
всеки петък, 20:55 часа
нови епизоди

Ценни късчета от миналото лежат скрити под повърхността из цяла Америка. Хиляди антики очакват да разкажат историята си, от изгубени семейни реликви до находки от бойното поле. Ето къде се намесват тези приятели... Иманярите Ринг Мастър Тим и Кей Джи са незабравима двойка дръзки търсачи на съкровища с метални детектори. Те са запалени историци със заразен ентусиазъм и търсят голям пробив, подобен на онзи на щастливия британец, открил Саксонското златно съкровище. Общуват на собствен жаргон и имат клуб от верни съмишленици. С тях, копаенето в земята е забавно приключение.

Змийско избавление (16x30)
всеки вторник, 20:55 часа
нови епизоди

„Змийско избавление” е интригуваща и вълнуваща нова поредица за двама петдесятни пастори, които се уповават на знаци от Библията и укротяват змии. Те ловуват, залавят и се прекланят пред някои от най-опасните влечуги в света. Вярванията им датират от поколения и се основават на Светото писание.
National Geographic има безпрецедентен достъп до този потаен и незаконен свят.

Малък-Голям Свят (8x60)
всеки вторник, 21:55 часа
последен епизод

Антропологично проучване на едни от най-колоритните субкултури на хипофизните джуджета в света.

Да строиш в дивото (10x60) 
всеки четвъртък, 21:55 часа
нови епизоди

„Да строиш в дивото“ е най-дивото строително шоу в историята на телевизията. С помощта на екстремно архитектурно инженерство дизайнерът Пол Димео създава невероятни и неочаквани хижи сред природата в най-недостъпните кътчета на Америка. Тези хижи са чудесни за бягство от цивилизацията: от рая на сноубордиста на хълм над изоставена ски писта до къща на въртяща се платформа, която позволява на собствениците да се наслаждават и на изгрева, и на залеза от верандата си. Всека седмица те се срещат с нов клиент, който притежава трудно достъпен парцел сред природата и мечтае да си построи подслон. „Царете на хижите” осигуряват големите идеи и познанията в строителството. Всяка удивителна постройка, издигната с подръчни материали, е рай в пущинака. Противно на очакванията, училищен автобус може да се превърне във веранда, транспортен контейнер – в наблюдателница, а един порутен обор предоставя материали за чисто нова ловна хижа.

Морски вълци 3
всеки понеделник, 21:55 часа
последен епизод

Рибарите от Нова Англия се справят с всекидневните опасности и трудности на законния риболов на един уязвим вид – червения тон. Прекомерният риболов с нечестни способи е намалил числеността му, но тези рибарски общности изкарват прехраната си от поколения само с прът и макара. Те трябва да се състезават помежду си, с големите компании и самите риби, за да свържат двата края.

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДАВАНИЯ през ЮЛИ 

Плажът: Пътешествието на един фотограф (1x60)
на 13-ти юни, неделя, от 20:55 часа
премиера

Изгряващият изследовател и фотограф на National Geographic, Бен Хортън, има за задача да заснеме портрет на живота по плажовете в Тайланд. Изминали са 11 години от последното му посещение в Тайланд – страната, пробудила в него желание да стане откривател и фотограф. За Хортън плажът е уникално място, нещо повече от пясъчна ивица между сушата и морето. Това е място със собствени правила, култура и време. Фотографът иска да разкрие уникалната атмосфера и мистичното привличане, което събира милиони туристи от всички краища на света. Пътувайки от Андаманско море на западния бряг до Тайландския залив на източния, Хортън има за цел да заснеме портрет на живота по плажовете на Тайланд – на посетителите и общностите, които ги наричат свой дом.

В търсене на мамути (1x120)
на 27-ми юли, неделя, от 21:55 часа
премиера

Двама неконвенционални американски учени, палеонтологът Тревор Вали и археологът проф. Тим Кинг, разполагат само с един месец, за да намерят мамут на 33 милиона квадратни километра дива сибирска тундра. Докато зимата наближава, те следват слуховете и подвеждащата информация за отдавна изчезнали мамути, открити в леда. Учените се изправят срещу ловци на трофеи – местни банди, които изравят мамути и продават бивните им за хиляди долари. Тревор и Тим трябва да останат на една крачка пред руските власти, суровата среда и суеверните местни жители. Те влизат в опасните тунели на ледената планина Мус-Хая. Изкачват вечно замръзнали скали и бързат да открият мамутите, докато ледът се топи. Те са първите западни учени, добрали се до замръзнал мамут, който е толкова пресен, че сякаш кърви, в земя без инфраструктура, пътища, автобуси, летища или закони. Това е най-добре запазеният екземпляр, откриван досега. Нашите изследователи проучват тъканите му, козината и съвършено запазения хобот, за да разкрият уникалните тайни на оцеляването му.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара