Виктор Ангелов, оглавява журито на MasterChef България

Топ готвачът Виктор Ангелов ще оглави тричленното жури в първото издание на световния телевизионен феномен MasterChef в България по bTV.
Първият българин, шеф на петзвезден хотел и трикратен притежател на титлата „Ресторант на годината”, е определян в гилдията като „педанта в кухнята”.

Изключително авторитарен и педантичен към колегите в собствения си ресторант, Виктор Ангелов обещава на зрителите на bTV взискателност към високото ниво и на сцената на MasterChef. Движен от философията „Качество към всичко!“, разбирането му за добра храна се състои в качествена суровина плюс добра рецепта и задължително съобразена със сезона.
Начинът, по който избира кой да работи с него е не по уменията, а по желанието. Може да направи от един таксиметров шофьор за една година приличен изпълнител в кухнята. Така ще търси и първия MasterChef на България.
Качествата, които Виктор смята, че трябва да притежава един любител-готвач, устремен към професионалната кухня са дисциплина, последователност и да знае какво прави. Чак след 20 години практика в професионална кухня може да си позволи да импровизира с продукти, рецепти и т.н. Който не разбира тази методика на развитие, не успява и обикновенно сам си тръгва.
Виктор Ангелов е на 42 години и е от София. През 1991 завършва училището по туризъм и ресторантьорство като професионален готвач. През 1993 година работи в българската армия, през 1995 година - като управител на правителствен ресторант, а през 1999 годена – в хотел  Sheraton Frankfurt, Германия. През 2001 година започва в Sheraton София като шеф сосове, а след това и като главен готвач. Три години по-късно оглавява кухнята на Sheraton Tirana в Албания. През 2006 година основава ресторант “Chef´s” в столицата – трикратен носител на наградата „Ресторант на годината”,  който ръководи и до този момент. Член на БАПГ (Българската асоциация на професионалните готвачи) и нейн съорганизатор.
Хобито му е да реставрира и колекционира класически автомобили.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара