"Мтел" пуска 3 спортни канала, гвоздеят е мъжкият тенис

"Мтел" навлиза на телевизионния пазар на спортни канали с пускането на три собствени канала с 18 хиляди часа годишно съдържание, от които 8000 на живо.


Мобилният оператор стартира с "Мтел спорт 1", като ще добави към него втори собствен канал и специализирания в областта на екстремните спортове EDGEsport. По тях ще бъдат показани над 20 различни спорта и над 250 турнира годишно.

"Мтел" е придобил голяма част от съдържанието, което досега беше в каналите на "Булсатком", като гвоздеят е целият мъжки тенис без турнирите от Големия шлем. Там ще бъдат излъчени всички турнири от категорията Мастърс АТП 1000 и АТП 500, както и между 10 и 15 турнира от АТП 250. Предвижда се показването и на турнири за жени.

За първи път в България ще се излъчват вечерите от най-голямата организация в областта на ММА боевете - UFC, която през лятото беше купена за 4 милиарда долара. В програмата са включени и двубоите във WSOF, където участва Благой Иванов.

Също за първи път в България ще бъдат показвани състезанията от сериите НАСКАР. Освен тях "Мтел" е купил стартовете от световния шампионат по мотоциклетизъм, начело с MotoGP, който също досега беше в "Булсатком". Баскетболът ще е представен от Евролигата, а леката атлетика - Диамантената лига. На екран се завръщат и мачовете от Националната хокейна лига.

Футболното съдържание включва първенствата на Холандия, Русия, Украйна, Китай и Индия, а първият излъчен мач на 14 януари ще е ПСВ (Айндховен) - Екселсиор.

Каналите ще са безплатни за клиентите на "Мтел" и "Близу" до 31 март, след което "Мтел спорт 1" ще струва 1.99 лв. с абонаментен план за две години и 3.99 лв. без абонамент. Целият пакет ще е 2.99 лв. с абонамент и 5.99 лв. без ангажимент. За клиентите на "Мтел NOW" достъпът ще е безплатен и след 1 април.

Засега операторът не е влизал в преговори с другите разпространители на телевизионно съдържание, заяви старши директорът "Маркетинг" Симеон Донев. "Всичко е въпрос на търговски преговори, но като се има предвид колко време отнемат, едва ли в близко бъдеще ще има договори с други оператори", каза той.

"Мтел" беше смятан за основен конкурент на "Нова" в битката за правата на английската Висша лига миналото лято. Програмата на канала до 29 януари можете да откриете тук.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара