Интриги, завист и трагична любов в сериал, посветен на първия съветски модел, признат на Запад

Премиерните епизоди на „Кралица на красотата“ започват на 31 юли по bTV
и ще се излъчват всеки делничен ден от 21:30 ч.


Красотата на едно обикновено момиче от село - Катерина Панова, покорява целия свят. Това момиче се превръща в модна икона през 60-те години за целия Съветски съюз и става първият модел, признат на Запад. Събира овации в Прага и Париж, а медиите я наричат националното богатство на СССР".

Връщайки се у дома обаче руската красавица се сблъсква със съветската действителност – интригите, завистта и трагичната любов… Всичко това е разказано в започващия на 31 юли по bTV премиерен сериал „Кралица на красотата“.

Всичко започва през 1961 г. В живота на Катерина не присъства мъжка подкрепа, тя отхвърля всички местни кавалери, вярвайки че животът й е предназначен за друга съдба. Мечтата й е да стане модел и да отиде в Париж, столицата на модата. След семейна кавга Катя решава да задейства плана си и да сбъден мечтите си. Напуска селото и се отправя към Москва, където търси помощта на на младия и успешен вече дизайнер Вени Кротов. С негова помощ Катерина става един от водещите модели, а кариерата й върви стремглаво нагоре


ЗА АКТЬОРИТЕ

Карина Андоленко

Родена в необичайно театрално семейство. Дядо й, който е глух, играе в постановките на местния Дом на културата за хората, лишени от слух и говор. От ранна детска възраст Карина е участвала в тези продукции. Вдъхновена от сцената, момичето на 12 години се включва в студиото за театър и успоредно с това учи пиано в Музикалното училище.

По време на следването си се снима в криминалната драма на Егор Кончаловски Розите за Елза" в образа на 17-годишно романтично момиче Тани, което мечтае за принц на бял кон и не може да се ориентира в реалния свят.

Аз вярвам в чудеса и най-вероятно ще продължа да вярват в тях до края на дните си. Понякога си мисля, че животът ми е като един прекрасен сън и повече от всичко се страхувам да се събудя", казва тя. Първата й роля е в московския „Арт театър”.

„С нищо не може да се сравни удоволствието, с което тичам всеки път към репетиции и тръпката от това преживяване идва на сцената, споделя Карина. Театърът е магия и вълшебство, а възможността да играя с класици – истинско щастие. Само от такива произведения може да се научим на любов и лоялност - качества, които липсват в съвременният свят".

Олга Сухарева

Родена е в град Славгород, Алтай, но няколко години след раждането й семейството се мести в Одеса. От 4-годишна участва в художествената школа в града и учи пиано в музикално училище. На 12-годишна възраст играе ролята на Червената шапчица в едноименната пиеса на сцената на Руски драматичен театър в Одеса. След дипломирането си е приета в трупата на общинския театър в Москва.

Дебютът й на голям екран е през 2009 г. във филм на Артем НасибулинСъпругът й е операторът Андрей Гуркин. Двамата имат син, който се ражда през 2013 г.

Павел Прилучний 

Роден е в малък град и е третото дете в семейството. Баща му е бил треньор по бокс, а майка й – хореограф. Затова Павел от малък започва да тренира и бокс, и хореография, записва се и в музикалното училище. Тогава намразих, всичко което съм правил досега, без да знам, че имам нужда от него",  казва Прилучный. Признава, че сега е благодарен на родителите си.

Години по-късно, когато  играе в местния Младежки театър, решава да отиде в Москва и да влезе в ГИТИС. Столицата не го посрещна подобаващо, остава без пари и прекара нощта на улицата. Като млад актьор е поканен в театър „Глобус". Няколко години играе незабележителни роли, но след големия успех на ролята на Шервински в Дни на турбини" се мести на сцената на театърМ. A. Булгаков.

През 2007 г. започва да се снима за киното и телевизията. Става популярен след сапунени сериали катоЗатворено училище",  „Тайният город" и др. Женен е за актрисата Агата Муцениеце. Имат две децаТимотей и Миа.

Владимир Жеребцов (актьор)

Роден в Москва, в семейство на инженери. На сцената се появява от съвсем малък. На 13-годишна възраст прави дебют в театрална пиеса, а след това получава главната роля в продукцията Спасителят в ръжта".

На екран се явява за първи път през 2003 г. в сериала Готови". Постепенно започва да играе по-големи роли.

Женен е за актрисата Анастасия Паниной. Двамата се срещат в театър „Пушкин”, където Владимир играе в пиесата Ромео и Жулиета", а Анастасия е сред публиката. След това играят любовници в пиесата Куршуми над Бродуей". Двойката признава, че любовта им е била от пръв поглед. Жеребцов казва, че все още е влюбен в Анастасия.

ДАННИ ЗА ПРОДУКЦИЯТА

Кралица на красотата“ (Королева красоты, Русия, 2015)
Жанр – исторически, мелодрама
Режисьор Карен Оганесян

Актьори –  Карина Андоленко, Павел Прилучний, Настя Задорожная, Владимир Жеребцов, Валерия Кожевникова, Себастян Сисак, Никита Лубенко, Диана Иванова, Олга Сухарева, Олег Граф и др. 

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара