В началото на летния сезон NOVA запазва лидерството си на среднодневна база и в праймтайм

За успеха на телевизията допринасят новините и публицистичните предавания, както и любими на зрителите формати, като "Черешката на тортата" и "София - Ден и Нощ"

В началото на сезона на летните отпуски NOVA затвърждава позицията си на лидер на българския телевизионен пазар, като почти една четвърт от активното население в България (18-49 г.) предпочита предаванията на NOVA и по този начин я превръща в най-предпочитания телевизионен канал, запазвайки преднина от 31% пред втората по гледаемост телевизия bTV. Подобни са резултатите и сред останалите аудиторни групи, при които разликата с bTV е още по-голяма, най-вече при зрителите на възраст 18-34 години, където тя достига 56%.


Новините и актуалните предавания на NOVA продължават да са лидер и през лятото. Сутрешните блокове на NOVA са едни от най-предпочитаните от зрителите предавания, както в делнични, така и през почивните дни, като разликата спрямо "Тази сутрин" по bTV възлиза на 56% или над 13 пункта дял в полза на "Здравей, България" и 41% в полза на "Събуди се" спрямо "Тази събота и неделя". Неделният следобеден блок "Комбина" отбелязва най-голямa преднина - 75%, пред конкурентното "120 минути". Лятната късна емисия на Новините на NOVA от 22:00 часа за поредна година е най-гледаната новинарска емисия в България.


За добрите резултати допринасят и праймтайм продукциите "Черешката на тортата", "Хавай 5-0", "София -Ден и Нощ" и "Господари на ефира", които успешно поддържат преднина пред конкурентните предавания, излъчвани по същото време по втората по гледаемост телевизия.


Аудиторният дял на NOVA в началото на летния сезон също продължава да нараства. Среднодневният дял на NOVA през юни 2017 е 23,3%, като за последните 3 години той е нараснал с общо 35% на среднодневна база и с 33% в праймтайм.


Значително е и предимството на Нова Броудкастинг Груп и представлявани канали пред bTV Медия Груп и представлявани канали. Делът на групата през юни 2017 е с 40% по-голям от този на конкурентната група сред активното население на възраст 18-49 години, а при останалите аудиторни групи делът на НБГ и представлявани канали е с около 14 пункта по-голям, което допринася за над 45% положителна разлика спрямо БМГ и представлявани канали.

Публикуване на коментар

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!

По-нова По-стара